Karismatiskt och positivt engagerad………

Vad är det som händer i BC Luleå just nu ? Laget varvar bra matcher med katastrofala insatser som igår. Öqvist tar inte ens timeout för att försöka stoppa blödningen.

Södertälje spelade suveränt bra och sköt högprocentigt. Palmblad agerade playmaker utmärkt och Kermoury backade upp honom. Jag trodde att BC Luleå skulle sätta 100% press på just dem nu när Parks återigen saknades men icke. Nog måste Öqvist/ Larsson ha haft det i åtanke men kanske trodde dom inte att deras spelare skulle kunna klara den uppgiften.

Luleå startade bra men sedan hände något igen som jag har sett i flera matcher. Murry passar aldrig bollen utan skjuter varje gång han får tag i den, Davies missar igen allt nära korgen när han borde dunka, Nordström försöker göra allt och lite till och när Rönnqvist och Hansson inte är heta då kan inte BCL vinna.När dom individuella prestationerna inte fungerar då går tåget.

Öqvist bygger lagspel i anfall med en viss frihet och ett försvarsspel med ständiga byten som också bygger på mycket samarbete. Årets jänkare klarar inte av att spela på det viset så allting rasar samman. Jämtland har fått kritik för ett felbyggt lag men BC Luleå är snäppet värre.

Kan det vara så svårt när man har resurser eller är det så att man ”gapar efter för mycket och då mister hela stycket” som det heter.

Det försvarsspel och anfallsspel som saknas i BCL lär dröja. Jag tror inte att det infinner sig den här säsongen eftersom det tar tid att drilla in ett sådant tänkande. BC Luleås enda chans det är att göra sig av med icke presterande jänkare och försöka plocka in några som redan passar in i systemet.

Anderson tränar redan med dem. Rozzells Champions League spel är snart över så han kanske kan bli tillgänglig och hur är det med några fler av dem som har spelat för Öqvist de senaste åren ?

Det blev trots allt en ganska trevlig match i högt tempo och för första gången i år såg jag tre ganska svettiga domare nere på planen som dessutom gjorde ett riktigt bra jobb. Domarna släppte aldrig matchen utan blåste tight. Det blev ganska många foul men så skall det vara om dom inte spelar bra försvar.

Enda anmärkningen mot domarna har med coach Degernäs att göra. Hur kan han få hålla på på det viset utan att tilldelas ett T. Han blev varnad men kanske skulle det göra nytta med två T på en gång eller är det bara så att han ses som ”karismatisk” och positivt engagerad .

Den här veckan är en Euroleague vecka för damerna med spel i s.k ”bubblor”. Hela 18 matcher visas på Viaplay och en hel del på Youtube. 

I kväll spelar Sopron mot Bourges kl 20.00. Sopron går till slutspel vid vinst eftersom dom har 4 raka vinster. Sopron kanske var extra framgångsrik eftersom den första ”bubblan” spelades på deras hemmaplan. Bourges måste vinna för att inte vara utslagna. Redan kl 17.00 spelar Galatasaray mot Landes. Gala har vässat truppen enormt under senaste månaden så Landes får det tufft.

I morgon kl 14.00 spelar Fontaine & Gültekins lag Adana en Eurocup match. Jag har sett Adanas senaste matcher och det är inte särskilt imponerande. De bästa lagen i den svenska ligan spelar jämnt med dem.

Godmiddag