”En innebandyspelare”

Tisdagen blev en prövning för mig som gillar basket eftersom det spelades en mängd matcher i damernas Euroleague. Det blev lita av en bastcoma efteråt. Jag tittade i princip på matcher från 14.00 fram till 22.00 och fick se mycket bra basket. Jag tror att jag hann med 9 matcher men givetvis inte i sin helhet. Tack och lov vilodag idag.

Spelat varierar kraftigt från lag till lag eller land till land. Lagen från öst spelar väldigt strukturerat och med en ledarstab med 7-9 gubbar i svarta kostymer på bänken. Utskällningarna är inte att leka med om lagen inte presterar men det syns på de flesta spelarna att dom är van ledarstilen. Utskällningarna är ofta personliga och riktigt gräsliga.

Det dräller av högavlönade superstars från WNBA i lagen från öst men det finns även en hel del duktiga inhemska spelare.

Lag från väst har inte dom bästa WNBA spelarna men de håller i alla fall hög klass.  Ledarstaben är ofta 3 män och 2 kvinnor. Lagen från väst spelar mer varierat och lag orienterat ofta kombinationer med 3 alt 2 spelare från P&R med skyttar i hörnen. Matcherna mellan lag från väst är ofta väldigt sevärda. 

F Eldebrinks spelade suveränt i sitt Girona däremot förlorade E Eldebrinks Bourges och blir utslagna.

Om du har möjlighet då går du in på fiba.com, klicka på Leagues och därefter på Euroleague Woman då kan du välja i menyn vilken match du vill se både på torsdag, fredag, lördag och måndag.

Fontaine och Gültekins Adana hade ingen chans mot Hatay i sin Eurocup match. Fontaine spelade helt ok. 

Det var väntat att Denzel A skulle skriva på för BC Luleå så småningom. Att få ett lukrativt kontrakt ute i Europa vid den här tidpunkten under pandemin är för de flesta ganska svårt.

Nu fattas bara att även Rozzelle kommer tillbaka och varför inte Upshur också.

Jag filosoferar lite. Det blir knappast Rozzelle även om hans lag Keravnos igår blev utslagna ur Champions League. Han var lagets bästa poängplockare med 14 så honom vill nog coachen ha kvar men det är knappast coachen som bestämmer.

Har du tänkt på att trots att BC Luleå har en hög med etablerade spelare så har dom svårt att vinna. Oavsett vem som är coach så vinner man inga titlar utan väldigt bra spelare.

A.J Davies fick idag sparken från BC Luleå. Det var väntat. Ledningen har inga kommentarer mer än att man önskar honom lycka till. En fågel från storstan viskade i mitt öra att han fick sparken pga en festkväll/natt i Stockholm trots att utegångsförbud rådde vi den senaste trippen söderut.

I kväll spelar Södertälje mot Borås. Kan det bli Borås tredje raka förlust ? Knappast.

Förresten jag hörde en av mina trettonåriga basketkillar säga följande om Borås spelaren Klassen. ” Han ser ju ut som en innebandyspelare”.

Godmiddag