2021 kan väl inte bli sämre

BSKT´s avslutning av 2020 borta mot Köping blev en riktig plattmatch igen. Det såg illa ut och jag hoppas att staben tar sig en riktigt rejäl funderare på vad man håller på med.

Båda spanska proffsen som har tagits hit av coach Balibrea startade märkligt nog på bänken trots att båda är fullt friska och spelbara. Om dom inte är starters vad gör dom i så fall i Umeå.

Trots den uttalade ungdomssatsningen på egna lokala spelare så fanns ingen av dem med i truppen. Man valde att åka med nio spelare och tre ledare i stället.

Jag hoppas få se en helt annan matchning av de unga Umeå killarna i fortsättningen och då inte bara på hemmaplan. 

Det förekom en hel del märkliga beslut från domarna igår igen. En solklar s.k goaltending som ALLA såg gav inte poäng till BSKT. Ett hårt slag rakt i ansiktet på Welle passerade utan åtgärd liksom en mängd andra hårda kontakter.

Jag tittade även på Jämtland mot Södertälje som var en riktigt grisig match. Det som verkligen stack ut var följande.

En solklar offensiv foul i matchen slutskede borde ha blivit foul på Jämtland. Jag såg dessutom Dawson göra ett jämfotahopp efter en offensiv retur i slutsekunderna som inte blev stegfel och som kunde ha avgjort matchen. Kolla själv på filmen om du orkar. För att inte tala om det som borde ha varit en fem sekunder avblåsning i slutet mot Södertälje.

Den bästa domarinsatsen såg jag i Nässjö även om den inte var på topp. Matchen var mycket grisig men slutade rättvist pga att Erström som just nu är bäst i landet enligt mig höll ordning och reda på rättvisan. Är domarna verkligen så svaga som det ser ut just nu eller vad är det som händer ?

Jag hoppas att något händer och önskar er alla ett bra 2021.