Krayem slog till igen

I den Österrikiska högstaligan duger Omar Krayem bra i alla fall. Den är minst lika bra som den svenska. Ikväll spelade han sin första match och det blev succé igen. Pölten vann med 81 – 80 på en buzzerbeater 3 poängare från vem om inte Omar. Han blev lagets överlägset bästa poängplockare med 27 p och 6 assist.

2021 startar med A3 mot Uppsala på måndag kväll kl 18.00 ett Uppsala som inte har spelat match sedan den 28 november pga av covid i laget. 

Innan säsongsstarten fick jag tippa hur grundserien skulle se ut i mars månad och med tanke på det lag som var känt då så tippade jag Uppsala toksist.

Efter det har det hänt en hel del. Laget har blivit en riktig främlingslegion med endast fem (5) egna produkter av femton spelare vilket är anmärkningsvärt med tanke på att Uppsala anses som en bra plantskola. Uppsala är en stor studentstad tom större än Umeå och många söker sig dit för studier så rekryteringen av spelare rullar på ganska lätt ibland.

Idag har Uppsala sex (6) spelare från andra föreningar och dessutom fyra utländska spelare ( King (USA), Lucacovicova (Slovakien) och Melnika (Lettland) Moen (Norge). 

Jag har inte lagt tid på att kolla upp Kings bakgrund men de övriga tre är alla fd landslagsspelare för sina länder. Lucacovicova och Melnika var för några år sedan med i Udominate. När Bittar spelade i AIK tyckte jag att hon var bra och även Tivenius under hennes tid i Lidingö.

Uppsala har gjort bra resultat mot flera av de bättre lagen så kapacitet finns om dom bara får det att stämma.

Det blir intressant att se om Uppsala kommer att satsa på att använda sina Twin Towers inne samtidigt och attackera A3 nära korgen. Det vore ingen dålig strategi med tanke på deras kapacitet. Jag tippar på en hel del zonförsvar från Uppsalas sida för att få dominera returtagningen även defensivt.

Jag kan tänka mig att Uppsala använder ett kombinationsförsvar men man man på Thompson och Stach för att störa deras skytte. Dom levererar ju 45-50 poäng tillsammans i varje match och utgör ett ständigt hot.

Om A3 får foulproblem tidigt i matchen på sina långa spelare då kan det kanske blir problem med Uppsala. Normalt bör A3 vinna men med tanke hur instabilt laget har spelat på sistone trots vinster så kan det tippa över åt fel håll om inte skärpan är på topp och matchningen den rätta.

För första gången kommer jag att betygsätta både lagens och domarnas insatser i matchen och det kommer att bli ett inslag även i kommande matcher i både BLH och BLD.

Godkväll