Särbehandling och brist på respekt

Jag har 15 bilder tagna vid olika tillfällen på Borås coach Svensson när han befinner sig långt utanför coach boxen under matchen i Umeå för en tid sedan. Vid några av bilderna är han bara en dryg meter från mittlinjen med fötterna på spelplanen. På en av bilderna ett par meter från mittlinjen och en meter inne på spelplanen. 

Jag anser att Svensson särbehandlas eftersom han får hålla på och inte bestraffas. 

Ingen annan coach agerar lika provocerande under matcherna. Inte ens Degernäs som annars är känd för att vara ”i vägen för spelarna & domarna precis som Bosnic ofta var”. Om Svensson skulle agera på det viset internationellt då skulle han omedelbart bli tillsagd och vid upprepning utvisad.

Vore klädsamt om åtminstone våra s.k FIBA domare skulle våga åtgärda otyget. 

Jag funderar på att stå upp och kommentera det verbalt från läktaren nästa gång då Borås kommer på besök. Om inte annat så för att uppmärksamma DE TRE domarna på vad som sker bakom deras synvinkel. 

Klara Lundqvist blev för mycket för Norrköping igår till slut. Deras försvar mot henne fungerade bra i första halvlek och Alviks spel hackade betänkligt.

I den andra halvleken började Lundqvist röra sig i längre bågar och kom i snabba långa cuts mot korgen och det var en vinnande taktik som lyckades. 

Personligen anser jag att Ellen Åströms nya fina inhopp hade en avgörande betydelse till segern och kanske har Alvik coachen insett hennes värde både defensivt och offensivt.

Inget kan stoppa Alvik från att vinna grundserien så jag tippade nog fel inför seriestarten när jag trodde på Luleå, men Alviks spel imponerar inte, bara Lundqvist. McCarville ser tung och sliten ut just nu men kanske kan hon finna en ny formtopp under våren. Alvik är långtifrån den givna guldkandidaten. 

Jag tror inte att Luleå har shoppat färdigt även om dom hittar en bra amerikansk point guard. Jag tror på en till spelare och då givetvis en till amerikanska. Luleå är ute efter guldet det visade dom när Costa fick gå.

Frågan är om A3 inte behöver en till 2-3:a till startfemman för att vara med i racet. Jag är ganska säker på att man fundera i dom banorna nu när Eurocup spelet skall avgöras i Turkiet i slutet av januari med enkelmatcher. Det går faktiskt att skriva korttidskontrakt som kan förlängas om det utvecklar sig på bästa sätt. 

Sju timmar till uppkast mellan BSKT och Jämtland och jag konstaterar att det inte har skrivits en rad på vk.se om basket efter att A3 har spelat i lördags. 

Det skrivs om hockey, fotboll, skidor varje dag och även innebandy så att man ledsnar så att det blir över och lite till. 

Om jag går till basketbloggen då då hittar jag givetvis ett basket alster varje dag men det gör ju inte den som är allmänt idrottsintresserad utan bara nördarna.

För att få respekt i lokaltidningen måste man vara guldkandidat i basket.

Godmiddag