HOOPS tippade rätt

A3 vann i Göteborg men det satt ganska långt inne. Mot man man försvar spelade A3 riktigt bra och överraskade Högsbo med några nya varianter. A3 var klart bättre så länge som Högsbo spelade man man.

När Högsbo bytte till olika varianter av 2 – 3 zonförsvar så uppstod återigen A3´s oförmåga att handskas med det försvaret. 

A3 spelar utspritt anfall med en spelare på baslinjen mot zon och utan någon stationär center i mitten vilket innebär att Högsbo inte har några problem att hinna ut och förhindra  det mesta av 3 poängsskyttet. 

Högsbo fick stopp på 3 poäng skyttet hos alla utom Uhrström som satte 50% (4 av 8)

En blockerande center en bit ovanför straffkastlinjen skulle försvåra arbetet för zonförsvar tycker jag men A3 har en annan lösning.

Stach var helt osynlig i första halvlek men som tur var så kom hon igång i andra med sina högklassiga hoppskott på halvdistans och stannade på 21 poäng. Jag skulle gärna se några varianter för henne där hon får komma runt 1-2 screenar och få en bra passning för hoppskott. Stach tillsammans med Forrasté och Thompson var lagets bästa igår. 

Jag trodde inte  på Forrasté inför säsongen men hon har de senaste 3-4 matcherna visat mycket bra försvar och bra spelförståelse så hon borde nog få fler minuter.

Thompson bevakas hårt av alla. Igår levererade hon 16 poäng och drog på sig många foul och var som vanligt suverän förutom ett par dåliga passningar.

A3´s defensiv var kanske det bästa i år. Hyder kom ingenstans inside och tvingades flytta ut på perimetern. Hon öppnade andra med en 3:a men sedan var det ganska iskallt. 

A3 spelar match 17/12, 19/12, 28/12 och den 4/1. Luleå BBK har uppehåll redan nu och fram till 8/1. 

Jag tror att de styrande nu börjar inse att man borde ha pausat BLD tidigt när smittan drabbade ligan och jag tror att man även börjar inse att BLH nog borde skära ner antalet omgångar innan det hela blir en tragikomisk parodi med matcher var och varannan dag för att hinna spela färdigt serien.

Du som läser HOOPS kanske minns att jag har ett danskt lag Bakken Bears från Århus som ett av mina favoriter. I år spelar dom inte i Euro Cup där dom har varit framgångsrika med semifinalplatser 2 av 3 år. I år blev det spel i Champions League i stället och till en början har det sett ut som att det var ett för stort steg. 

Det har blivit tre raka förluster mot Galatasaray, Tenerife och Sassari alla tre storlag i sina länder, men i förrgår svarade Bakken Bears för en riktig skräll när dom bortabesegrade gruppledaren Dinamo Sassari med hela 71 – 93. Sju (7) spelare i B.B hade tvåsiffrigt i poängkolumnen. 

Alla experter trodde att gruppen redan var avgjord men icke. BB har kvar två hemmamatcher och den första är mot Galatasaray tisdag 5 januari som man har god vinstchans mot och den andra mot Teneriffa den 20 januari som blir svårare. Chansen finns till avancemang och det vore stort.

Galatasarays damer spelade båda sina uppskjutna Euroleague matcher mot Sopron i Ungern igår och i förrgår. Det blev förlust i båda mot obesegrade Sopron som ser vassare och vassare ut.

Kollade lite på Campazzo´s träningsmatch med sitt nya lag Denver Nuggets mot Golden State Worriors.  (105 – 107). Jag brukar inte gilla att titta på NBA men nu när han är där så måste jag kolla lite grand.

Första halvlek var inte så lyckad men när Denver låg under med 20 poäng och det krävdes lite kämpatag då klev han fram och gjorde det riktigt bra med mycket bra försvar med stulna bollar och assists men mer än 6 poäng blev det inte. 

Godmiddag