Skippa wo matcherna och låt det sportsliga avgöra

Tittade på Norrköping mot Södertälje. Utan Rahmstedt hade Norrköping inte mycket att sätta emot även om Södertälje inte var särskilt bra.

Fryshuset gjorde återigen en bra match och nu borta mot Köping. Jag är 100 på att dom snart vinner nästa match. Köping fick viktiga Victor skadad. Den stukade foten såg inte bra ut så det kan bli en längre frånvaro.

Jag har inte sett Nässjö mot Jämtland men jag måste säga att det förvånar mig att inte Jämtland kunde vinna den matchen heller. Jag tycker att dom har mer kvalitet än Nässjö.

Alla skyller på bristen på en attackerande guard men det är inte hela förklaringen. Dom har för många spelare som är likadana det är felet – tycker jag. Jag skall kolla på matchen i efterhand.

Jag brukar inte köpa solidsport matcher mer än ngn enstaka gång.

Igår köpte jag Luleå mot Visby men det var en bortkastad slant. En riktigt dålig basketmatch som Luleå vann trots att dom hade 3-4 s.k startspelare borta. Visby var riktigt usla och mitt tips med dem på 9:e plats inför säsongsstarten var inte helt fel. 

Domarna hade ingen lätt afton eftersom det var en hafsig match utan kontroll i mångt och mycket hos båda lagen. Dom kunde ha blåst så att piporna glödde om dom hade velat.

Visby ångrar nog att dom inte spelad zon stora delar av matchen eftersom Luleå fick stora problem när man gick till en 3 – 2 zon i den sista perioden.

Är det förresten bara jag som tycker att det nya golvet i LEA ser smutsigt ut. Det är givetvis inte det men det är inte längre den ljusa fina parketten som tidigare utan en spräcklig variant som i TV inte ser så bra ut.

Helsingborg förlorar med 0 – 20 pga en uppskjuten match liksom Visby och BC Luleå har gjort tidigare. Jag tycker att det är fel. Nåd borde gå före rätt i dessa tider och regeln att uppskjuten match skall spelas inom 28 dagar borde inte heller gälla. 

Eftersom matcherna går utan publik så annonserar man inte för dyra slantar och publiken kommer inte till hallen så ingen behöver gå hem besviken.

Om beskedet kommer så sent så att gästande lag redan är på plats då får den som orsakar att matchen blir uppskjuten stå för kostnaderna men ingen förlorad poäng. Matchen kan säkert spelas så småningom.

Godmiddag