BSKT har det jobbigt

Borås vann som väntat utan att behöva förta sig. Harris var inte med men alla övriga var precis så bra som coach Svensson kan förvänta sig av dem.

Efter två svidande nederlag kunde man spela utan press för ingen väntar sig väl att BSKT skall vinna mot Borås.

BSKT försökte sätta press på skyttarna i Borås och lyckades ganska bra men offensivt var BSKT för orörliga och lätt försvarade så Borås kunde hålla emot utan större problem.

Avsaknaden av Peleg men även Exposito blir allt tydligare. Guardsidan i BSKT är nu för svag.

Klassen visade hög klass. Woodson inte långt efter. Gutenius hade för ovanlighetens skull en bra match i Umeå. Person var bra det lilla han fick spela. Lite trist för en sådan klasspelare som Person att nöta bänk så mycket bakom Klassen, Woodson och Davis men han kanske tar det utan knot.

BSKT orkade prestera ganska bra basket i 25 minuter men sedan blev man mer och mer statiska och lätt försvarade och trötta.

Jordan levererade 33 poäng och 6 returer men var alldeles för ensam. Det glädjande var att man använde honom mer och mer nära korgen och där är han betydligt vassare än med distansskyttet.

Esteban får för andra gången i år godkänt av mig. Den första var hemma mot Norrköping. Två av tio matcher godkända som utländsk spelare håller dock inte anser jag. BSKT måste leta efter en ersättare för den provspelande spanjoren. Laget behöver en stabilare skytt.

Borås raderade ut både Dawit och Krayem och som du kanske kommer ihåg gjorde dom 28 resp 21 poäng i den senaste matchen mot Nässjö så taktiken var lyckosam. 

Det finns fn inga andra som kan leverera sådana siffror om man försvarar bort dem. Båda hade nu tillsammans 5 av 21 skott i korgen. Båda försökte attackera när de inte fick öppna skott men både snabbhet och kraft saknas hos dem för att straffa försvaret. 

Frågan är vad som är plan B nu när Dawit och Krayem blir hårt tagna och både Peleg och Exposito rehabbar.

Det var kul att se Borås spela sin effektiva basket efter motståndares missade skott eller bolltapp.

Det var också trevligt att se domaren Erström i aktion. En nästan prickfri och rättvis insats till skillnad från hans kollegor som tog en mängd märkliga avblåsningar under matchen. 

Domarchefen Persson varnade coach Svensson en gång i första halvlek när han var ute och dirigerade laget nästan vid mittlinjen men det hände inget mer trots att Svensson upprepade gånger både i första och andra halvlek vistades långt utanför det tillåtna området. 

Godmiddag