Hur tar SBBF upp kampen mot pandemin ?

Jag väntar på vad SBBF skall komma med för drag för att motverka pandemins verkningar. Än så länge har jag inte hört något om projekt som jag har tilltro till.

Att få basketen att växa och få fler att stanna kvar inom sporten har vi hört det senaste 20-25 åren men nu gäller det att göra något konstruktivt. 

Mycket konstruktivt gjordes på den ”gamla goda tiden” så frågan är om det inte skulle fungera igen.

Jag upprepar än en gång att en skolturnering för klasslag i åk 5-6 vore en fullträff även om inte matcher kommer att tillåtas på skoltid som förr i tiden men om de lokala befintliga föreningarna ställer upp då kan allt genomföras mellan 15.00 – 17.00 på vardagar.  

Nästan varje klass kan ställa upp med både pojk och flicklag. Det skulle bara vara en kul grej för kidsen och det skulle generera en ny generation basketungdomar som vill träna regelbundet. 5 mot 5 och på på helplan skall det vara så att det ”känns på riktigt” och framförallt att föräldrarna tycker är det är seriöst.

Media i Norrbotten fortsätter med att hetsa Luleå BBK och BC Luleås organisationer att deras spelartrupper inte räcker till för att vinna guld. (Guld är det enda som räknas i Luleå). Jag tycker att det är konstigt med tanke på truppernas kvalitet.

BC Luleå har allt som behövs för att vinna guld bara Rönnqvist och Hansson får 25+ minuter per match då levererar dom 30+ poäng tillsammans varje dag och assist så det räcker och blir över. 

Det som behövs det är att flytta Murry närmare korgen så att han kan bidra med stark defensiv där och sopa ner lite returer. Denna atlet snittar endast 4 returer per match vilket borde vara tvåsiffrigt. Om han inte vill spela närmare korgen då är det en felrekrytering.

Davis x 2 borde nog också hålla till lite närmare båda korgarna. Är det så svårt för Öqvist att ändra lite i strukturen ?

BC Luleås lag håller bara importerna spelar på max. Det gör dom knappast under serielunken. Ytterst få amerikanska spelare gör sitt bästa på träning om man inte jagar dem. Match är något annat och slutspel något helt annat. 

Luleå BBK har idag kanske spelare som räcker till för ett guld.

Truppen är bred men en förutsättning för att de skall utmana om guldet är att A Nyström börjar sänka två poängare från 5 meter och att Nnamaka får större ansvar och mer speltid och fler skott. Westerberg måste komma i offensiv form någon gång och börja sänka några skott per match, The Young Guns håller redan måttet. Costa är en bra defensiv spelare men på guardsidan måste nog laget spetsas lite med en poänggörare för att vara med till finalen.

Kommer du ihåg Brittany Smart som spelade i Luleå 2014. Det behövs en sådan spelare för att ta guldet i år. Smart är idag 35 år men spelar fortfarande. Jag såg henne sätta 3 av 3 treor för några dagar sedan för hennes lag Canberra Capitals i den australiska högstaligan WNBL. 

Hörde i sportradion om spelarna som vägrade att spela för Mark i gårdagens match mot Högsbo. Mark´s sportchefs förklaring var luddig. Det är svårt att förstå vad som verkligen ligger bakom men helt klart är att det inte är klart vad det riktigt berodde på.

Gårdagens TV match mellan Eos och Wetterbygden var som en flickmatch i U 20. Riv och slit, dålig kontroll, många bortkastade bollar och massor av missade skott och layups. Ingen propaganda för basketsporten i en gympasal. Vem väljer från vilka arenor som matcherna sänds ?

Godmiddag