Mellanmjölk i benen

Vad ska man säga efter att ha sett BSKT ”ställa ut skorna” mot Köping precis som Södertälje gjorde i Östersund. 

Snacka om konstiga resultat och konstiga matcher. Minus 27 var ju inte särskilt märkvärdigt om jag jämför med Södertäljes minus 41 i måndags. 

BSKT såg ut som ett slutkört lag med mellanmjölk i benen eller att alla hade skadekänningar. Jag har sällan sett en så slätstruken insats och jag tycker inte att man kan lägga den matchen bakom sig utan en ordentlig analys och eftertanke. Vad gjorde man fel för att inte komma redo till match ?

Det torde också vara helt klart att Okonkwo skickas hem inom en mycket snar framtid. Han kommer inte att bli en faktor i BLH hur mycket han än tränar i höst. 

Tyvärr så måste jag säga att Esteban nu har fått provspela tillräckligt länge. Någon förlängning av provspel perioden kommer det knappast att bli. Det vore ett misstag att inte byta ut honom mot en poänggörande Guard.

Jag hoppas att Cole Welle får fortsatt förtroende. Han är inte en ”tillräckligt bra amerikan” för BLH men han gör ett tillräckligt bra jobb för laget för att få vara kvar i lågbudget BSKT.

Germain Jordan visade sig vara helt otränad. Han glimtade till då och då i matchen och det räckte för att bli bästa poängplockare trots att han spelade ynka 14 minuter alltså näst minst i laget det säger en hel del om den mannen. Jordan behöver minst en månad hårdträning för att kunna komma i någorlunda form. Han har 12 dagar till nästa match hemma mot Södertälje den 1 december.

Jag hoppas att Balibrea nu klurar ut tillsammans med Jordan om hur han skall kunna få ut max av honom. Balibrea kommer inte att få det om han använder honom på det viset som de spelar idag.

Fryshuset kommer närmare och närmare den första vinsten. Norrköping var tvungen att ställa upp en zon för att få stopp på de irrationella och vilt attackerande Frysen.

Khimki utan Jerebko lyckades ta sin andra seger igår kväll och det borta mot Zenit. Matchvinnare som så många gånger förr den skarpt skjutande guarden Alexander Szveg.

Godmiddag