8 eller 50 det är frågan

I dag spelar BSKT borta mot Köping en match som återigen kallas för nyckelmatch i lokal media. Jag förstår inte ordvalet. Det verkar som att alla Umeå BSKT´s matcher är nyckelmatcher i år men så är det ju inte på långa vägar. Ligan är ju stängd i år och ingen kan åka ur serien.  

BSKT spelar i kväll i en hall där de aldrig har lyckats vinna tidigare. Karlberghallen är en bra hemmaplan för Köping där de sällan förlorar. En av de stora nycklarna till seger mot dem måste vara att kontrollera Larsson och Hansson som är lagets bästa skyttar. 

Jag tror att BSKT har en bra chans att vinna i Köping utan Peleg och Welle om man får till försvarspelet lite bättre än mot Borås. Germain Jordan som är spelklar kommer säkert att få komma in och känna på lädret men lagets defensiv och offensiv är inte lätt att studera in på 24 timmar så det är svårt att veta vilken inverkan han kan få på laget så snabbt.

Om han håller liknande klass som han hade då han spelade i Umeå för sex år sedan då kommer han att bidra direkt.

Läser i NSD att BC Luleå har hamnat i covid problem. Dom borde ha isolerat sig direkt när Öqvist konstaterades med covid precis som BSKT gjorde när det första fallet stod klart. Då skulle de ha kunnat flytta Nässjö matchen direkt. Ingen katastrof i BC Luleå som har råd med en wo men hur blir det med fredagens match.

Endast åtta personer i publiken från den 24 november kunde lika väl ha varit noll personer. Eller vad är det egentligen som gäller. Jag läser nu att minister Damberg säger att 50 personer fortfarande gäller på idrottstävlingar om inte regionen har sagt något annat. Snacka om att dom kan strula till begreppen.

Femtio personer eller åtta pers gör varken från eller till och nu börjar jag luta mot att det är dags att pausa ligorna åtminstone 6-8 veckor redan nu och studera vad som händer med smittan. Om det blir så då är det enkelt att skära ner antalet omgångar i hockey, basket m.m som ändå spelar för många matcher mot varann. Det är enbart business.

Det senaste beslutet innebär för flera elitföreningar nådastöten-tror jag. Man har in i det sista hoppats på publik & restaurang intäkter men nu är det kört och nu vill man snart stoppa blödningen för att undvika för stort bakslag. Påtryckningarna mot förbunden lär öka från klubbhåll om totalt pausande. Uppsägningar & permitteringar startar nu i många föreningar, var så säker. 

Det är minst sagt turbulent i BLH inte bara med covid utan även med lagens prestationer. Jämtland förlorar i Nässjö men vinner hemma med 41 mot Södertälje. Södertälje har – 22 mot Borås hemma, + 18 mot Norrköping borta och så igår – 41 mot Jämtland borta. Ur led är tiden.

Dagens och gårdagens ”Basketfeber” blogg i op.se var riktigt underhållande. Snacka om att haussa upp laget efter storsegern mot Södertälje.

Det är tur att Viaplay Sport finns så att jag kan få lite go basket. I kväll Zenit – Khimki, i morgon Barcelona mot Olympiakos, torsdag Khimki mot Efes och fredag Real mot Fenerbache. 

Godmiddag