Breddidrotten måste få ett rejält stöd efter pandemin

En timme till svenska damlagets match mot Israel. Med tanke på de spelare som saknas så blir det väldigt svårt för Sverige. Vi hoppas på det bästa.

Sju timmar till uppkast mellan Borås och BSKT. Om det går att spela på den matchen så måsta det gå att tjäna en hyfsad slant på en BSKT vinst om du vågar satsa.

BSKT´s sätt att spela försvar är annorlunda än det som Borås har mött tidigare i år så det kanske kan hjälpa något, men allt annat än en hedersam förlust är bra.

Inför hemmamatchen mot då obesegrade Norrköping skrev jag att många tror att BSKT inte har en större chans än en istapp i Sahara. Jag var också en av tvivlarna. Istappen överlevde och bevisade att ingenting är omöjligt.

Igår läste jag några kloka rader skrivna av Fritz Sprung som är ordförande i Tegs SK.

Han menar att det är dags för t ex Umeå Kommun att vakna upp och inse att breddidrotten lider stor skada under pandemin och då framför allt ungdomarna som inte kan fortsätta att träna, spela matcher och ha roligt tillsammans.

Slopandet av matcher och matchliknande spel på träningar för de som är 2005 och yngre är förödande. Ungdomarna tappar snabbt intresset.
Sprung menar att det krävs kraftfulla åtgärder från Umeå Kommun när pandemin är över och då t ex:

•Ökat ekonomiskt stöd för att upprätthålla och utveckla de ideella organisationerna

•Minskade kostnader för hyra av lokaler som redan ägs av den gemensamma sektorn

•Ökat fokus på sponsring av breddidrott från kommuner och kommunala bolag

•Synliggörande av sambandet mellan breddidrott och effekter på samhälls- och individnivå.

Jag håller med Sprung till 100% och jag hoppas att Umeå´s föreningsliv går samman och får fart på Umeå Kommun, Umeå Fritid, Föreningsrådet m. fl Alla föreningar borde tilldelas en generös stödpeng i förhållande till det redovisade aktivitetsstödet samt ovanstående förslag från Sprung.

Godmiddag