Blir det nya tider med ny GS ?

Idag blev det officiellt att Fredrik Joulamo som har varit landslagschef blir ny s.k Generalsekreterare (GS) på SBBF. Förresten är det inte en militär titel som borde ha försvunnit nu i samband med ”regimskiftet”. VD hade varit utmärkt men det är ju inget företag så det kanske är bäst som det är.

Du som läser HOOPS kanske minns att då det informerades om att Lena Wallin Kantzy skulle sluta som GS skrev jag att Joulamo skulle bli en bra ny GS.

Anledningen till att jag tror på honom är att han med sina 46 år har varit med om basket boomen på 80 och 90 talet och borde längta tillbaka till den tiden då det var ”drag under galoscherna” som några galna politiker brukade säga på den tiden. 

Jag hoppas att Svenska Basketbollförbundet återigen börjar att satsa på skolans värld för där finns resurser och där finns lokaler.

Basketsäsongen bedrivs under den tid på året då det är ganska kallt och kyligt på svenska breddgrader. Alla förutsättningar finns för att få basketsporten att växa i varma och fina lokaler om SBBF vill – på allvar. Inte bara i ett snyggt dokument.

Stora delar av fotbollen har uppehåll från november till april så under den tiden borde basketsporten kunna erbjuda icke fotbollsspelande barn och ungdomar bra träning i sin naturliga hem & skolmiljö. Basketsporten skulle snabbt kunna växa. 

Jag kan inte förstå att man har demonterat den så väl fungerande utbildnings upplägget från förr. Digitaliseringen tar ibland vägar som i alla fall jag inte tycker är särskilt smarta. Det börjar närma sig tre år sedan s.k Steg 3 tränare senast utexaminerades och även domarutbildningen har halkat efter. Här har Joulamo något att ta i.

Tittade på en hel del dam EM kvalmatcher igår närmare bestämt fyra hela matcher.

Lettland mot Tyskland var en tempostark och riktig grismatch defensivt i den första halvleken. Domarna lät hemmalaget Lettland spela alldeles för hårt men det blev ändring till andra halvlek och då tog Tyskarna tillbaka initiativet och vann. Defensiven på utespelarna var så hård så att Stach fick inte ett enda läge förrän Lettland började spela zonpress. Då kom några riktiga frilägen som hon konstigt nog missade. Degbeon fick inte heller många minuter men sköt bra och tog många returer när hon var inne och var stabil som vanligt.

Finland gjorde en riktigt bra match när dom föll mot Ukraina med 14p. Den bästa matchen igår var Litauen – Serbien som slutade 71 – 82. Montenegro vann som väntat mot Israel men inte utan problem med bara 7 poäng så Sverige lär få jobba för en vinst mor Israel i morgon. Cohen fick dominera inside även mot stora Montenegro damer.

BSKT´s uppskjutna matcher mot Södertälje kommer att spelas tisdag 1 december och matchen mot Jämtland tisdag den 22 december alltså fyra hemmamatcher kvar för BSKT före årsskiftet.

Godmiddag