Pandemi konsekvenser

Pandemin hade inget med detta att göra men det var rätt av Jämtland avsluta med Harris för han var helt enkelt inte ens i närheten av den form som krävs på BLH nivå. Jag såg hans status redan då Jämtland spelade mot BSKT här i Umeå för lääänge sedan och jag skrev om det redan då.

Harris var suverän när han spelade för Chuck i Norrköping men inte nu. Jag förstår att Chuck inte gärna ville säga tack och hej till honom eftersom Chuck troligtvis hade handplockat honom men till slut blev det nödvändigt. 

Det skulle förresten förvåna mig om Jämtland skriver fast Barton för resten av säsongen. Han är knappast den konstruktiva guardtyp som laget behöver i nuvarande spelstil och spelstilen lär inte förändras även om ”Basketfeber bloggaren kräver det”.

Vi har faktiskt exakt samma situation i BSKT. Balibrea har handplockat hit Esteban från Spanien eftersom han räknade med honom som en stabil skytt men han har inte alls motsvarat förväntningarna från klubbledningen – tror jag. Det blir svårt för Balibrea att göra ett avslut med sin landsman men ett måste anser jag.

Personligen tycker jag att även Exposito sitter löst. Han har inte kommit upp till den nivå han visade när han var i Sverige för två år sedan. Jag tror att det är lite som med Harris i Jämtland. Det har blivit för mycket sommarlov med god mat och vila i skuggan av covid19. Det tar tid att komma upp i prestationsnivå igen om man klarar sig undan slitage skador.

I morgon är det dags för Fryshuset mot BSKT. I lokalmedia står det idag att det är en nyckelmatch men det är det ju inte utan bara en träningsmatch på väg mot den form som laget hade efter åtta veckors stenhård träning innan pandemin slog till.

Det blir en riktigt svår match för BSKT som inte är helt kurrant. Pandemin har satt sina tydliga spår på BSKT laget. Tempot och försvarsspelet har inte varit bra under de inledande matcherna.

Fryshuset spelar annorlunda än de flesta lagen. De spelar rakare och aggressivare mot korgen med lite ”vilda attacker” och skott i oväntade lägen.

BSKT har tränat hur de skall spela försvar mot organiserade lag och det kommer att skapa vissa problem när de möter Frysen. 

Jag skulle bli förvånad om inte BC Luleå vinner hemma mot Borås i kväll och jag skulle även bli förvånad om inte Södertälje knäpper Köping. Nässjö imponerade på mig så mycket så jag tror att dom tar Norrköping.

På tal om Södertälje så läser jag i LT.se att föreningen riskerar att gå i konkurs inom kort och med det en urdragning ur ligorna med både herr och damlaget. 

Vad jag har hört så är det fler föreningar som är nära urdragning med sina ekonomiska svårigheter och alla skyller givetvis på pandemin.

Jag har skrivit det förr och jag gör det igen. Jag tror inte att staten kommer att rädda elitidrotten med alla de pengar som behövs för att driva allt vidare som man vill så vi får räkna med att några får packa ihop snart om inte……………………

………………SBBF snabbt gör ett omtag och pausar allt liga spel och gör om herrligan till en vanlig dubbelserie som man kan klara av under våren. En logisk utveckling som kan rädda föreningarnas ekonomi också med vissa personaljusteringar.

I veckan läste jag att Umeå Kommun funderar på om de skall hjälpa elitidrotten i staden. Det vore inte mer än rätt när U.K varje år får slå sig för bröstet som en av toppstäderna i landet gällande elitidrott.

Troligtvis blir stödet återigen i fria lokaler. Knappast i ekonomiskt stöd eftersom det lätt kan väcka ont blod när det gäller jämlikheten i fördelningen.

En stödfördelning till elit föreningarna borde baseras på serietillhörighet och inte på medialt eller publikt intresse.

Det skulle innebära att Björklöven och Umeå FC kommer ganska långt ner på listan och det lär ju inte hända i ett hockey och fotboll tokigt Umeå.

Godmiddag