”Låt lagen spela om det”

Bo…..rås måste ha fått till en av de svettigaste offensiva halvlekarna som någonsin har skådats i BLH. Skyttet var ”out of sight” och defensivt var det extremt fysiskt för att inte säga ruffigt. 

Det brukar vara BC Luleå som får spela ruffigt under korgarna på sin hemmaplan men nu var det fritt fram även för gästerna och det klarade inte Luleå av. Domarna hade helt klart bestämt sig för att ”låta lagen spela om det”. 

En del som gillar brottning borde nöja sig med den sporten men att glädja sig över att basketspelare brottas är riktigt löjligt.

Det är ingen njutning att se alla knuffar och efterslängar som får passera och jag är 100% säker på att svensk basket inte blir bättre av att lagen får spela ruffigt försvar på det sättet. 

Jag vet inte vad som hände med BC Luleå. Dom såg bra ut i början men det eviga roterande av spelare gjorde att dom tappade rytmen. Den demokratiska fördelningen av spelminuter måste skava i en del ögon. 

Vad jag kunde se så satt t ex Murry på bänken när Borås gjorde det avgörande rycket och han kom inte in förrän det var tre minuter kvar och matchen i princip var körd. Han hade bara två foul och hade bara 25 minuter i kroppen då……..

Det är inte tillåtet för coacherna att gå utanför coach boxen och absolut inte ut på spelplanen. Vad jag kan se hittills så är det nu endast coach Svensson i Borås som fortfarande bryter mot regeln och han kommer undan med det.

Södertälje lyckades vända ett hotande nederlag mot Köping genom bröderna Gaddefors storspel och genom att ta bort Köpings Niklas Larsson. Kul att se en kvinnlig domare i BLH igen. Den utmärkta Åsa Jernmo slutade för några år sedan. 

Två & en halv timmar kvar till match mellan Fryshuset och BSKT. Tyvärr kommer BSKT till match utan en av sina bästa spelare som skadade sig på torsdagens träning. Det finns risk för att han missar ett antal veckor. Det är då läge för övriga att prestera på topp och försöka fylla luckan efter honom.
Jag skrev igår om att matchen blir svår. Frysen spelar irrationellt och sådana lag är alltid svåra att försvara om man inte skruvar till det med lite specialförsvar. 

 Godmiddag