Plastgolv i Köping !!!!!

Kl 19:00 söndagen den 1 november noterade jag två 12 åriga killar som spelar en mot en basket på ute planen utanför Gammliahallen. Det var nästan så att jag fick tårar i ögonen. Tänk att få uppleva att basket börjar få ett sådant intresse hos en del barn och ungdomar att dom till och med spelar ute en kylig och mörk november kväll. 

Jag trodde aldrig att den felkonstruerade och märkliga basketplanen utanför Gammlia skulle bli särskilt använd men, det har visat sig att dom som spelar basket inte är där särskilt ofta däremot de som inte gör det och det kanske var det som var meningen så planen fyller en bra funktion trots allt.

På ta om felkonstruerad så kan jag inte låta bli att reagera över att Köping fick spela sin premiärmatch i den nya hallen med plastgolv. Det trodde jag var en svunnen tid när det gäller elitbasket i Sverige. Dom har tydligen fått dispens men jag hoppas verkligen att det bara är under en kort tid till dess att det mobila trägolvet levereras.

Om det är så att Köping får tillstånd att spela permanent med plastgolv då lär det inte dröja länge innan kommunerna runt om i landet lägger plastmatta på varenda nuvarande parkettgolv. Man påstår att plastgolvet är så mycket lättare att hålla rent och så mycket billigare. Jag tycker att det borde vara tvärt om. Lättare att hålla rent än plastgolvet. Däremot är parketten lite ömtåligare för skador.

Före matchen Köping vs BC Luleå hade jag kontakt med några personer boende i Luleå. Dom trodde att Luleå skulle förlora. Jag svarade ALDRIG till båda.

BC Luleå kommer att bli en mean machine som jag skrev tidigare i HOOPS. Murry är en topp spelare som ingen kan försvara emot en mot en. Rönnkvist är landets bästa skytt om han kommer i fart, får bollen på rätt sätt eller om en försvarar backar ifrån lite för långt. Han måste vara given i landslagstruppen idag eller är han för kort för Lopez ?

Domarna hade återigen en tuff afton. Spelare flög till höger och vänster pga galna kollisioner och påspringningar utan några avblåsningar. ”No harm no call” var det antagligen………….I Norrköping var det en strålande domarinsats i stället men det är klart att Kalpakas var ju där. 

Jämtland lyckades kämpa sig ifatt Norrköping till 73 – 72 och hade möjlighet att vinna matchen men tre helt oförklarliga djungelspel avgjorde till Norrköpings fördel. Chuck som vill ha kontrollerad basket måste ha fått tre gråa hår.

Godmiddag