Driv & energi

Det skall bli riktigt intressant att få se Eos mot A3 här i Umeå på lördag. Med tanke på lagens seriestart så bör det kunna bli en ganska jämn tillställning. Eos spelar snabb pressande och aggressiv basket och det tror jag passar A3 väldigt illa. 

TV matchen Norrköping mot Luleå som spelas redan 13.00 blir också mycket intressant. Om Norrköping hinner få igång Zimmerman då kan dom absolut vinna mot Luleå. Laget imponerade på mig i lördags trots att dom förlorade mot Högsbo. 

53 returer av Wettarna var extremt bra och det grundlade segern mot Mark. Om dom kan ta returer på det sättet i fortsättningen då blir det många vinster i år.

Tittade återigen på en Umeå BSKT träning i sin helhet och konstaterar att träningen är oerhört effektiv, välplanerad och intensiv. Fysions uppvärmningar är varierande och effektiva och roliga. Balibrea är minst sagt verbal och tydlig och det gäller att vara fokuserad hela träningen.

Snacka om coacher med kunskap, driv och energi i massor. Det är exakt vad ett ungt BSKT behövde just nu.

Jag har ingen aning om vad laget kan uppnå för resultat under säsongen men jag är säker på att spelarna utvecklas och hela tiden blir bättre och det är enligt mig coachens viktigaste uppgift. Att utbilda spelarna så att de blir bättre oavsett om man är ett ärrat proffs eller en rookie junior. Om du som coach har tappat det drivet då bör du sluta.

Det förvånar mig att BSKT åker till Nässjö för träningsmatch idag onsdag med tanke på att man spelade i lördags och har träningsmatch hemma igen på söndag. Den ekonomin har man inte. Om man hade avstått den då hade BSKT inte behövt lämna hemmaplan förrän den 7 november då man spelar borta mot Fryshuset. En hel månad utan att utsätta sig för smittorisk på flyget och i kollektivtrafiken. BSKT´s program i seriestarten är Jämtland  h, Södertälje h, BC Luleå b och Nässjö hemma.

I morgon kommer beslut om det blir 500 personer i publiken eller inte. Det mesta tyder på att man vågar ta det steget. Om så blir fallet då hoppas jag verkligen att Umeå Kommun inser att dom bör vara initiativtagare till att i innebandyhallen, baskethallen och på fotbollsarenan markera platser som publiken inte får sitta på för att avstånden skall hållas. Det vore parodi om alla olika arrangörer skall behöva klistra inför varje arrangemang. Arrangörens uppgift borde vara att tillse att reglerna följs.

Jag har alltid irriterat mig över dem som säger LIKSOM hel tiden bara för att fylla ut med ord. Den senaste tiden har jag noterat att allt fler börjar säga FÖRSTÅR DU efter att dom har sagt något. Är det också för att fylla ut med ord eller är det bara oförskämt. Hur skulle det låta om en engelsktalande sade ”as well as” eller ”understand” efter varannan menig.

Godmiddag