Skitsnack utan åtgärd

En klassisk kvittning och inget straff för de ” skitsnackande spelarna” blev resultatet helt i linje med vad jag förutspådde redan direkt efter incidenten. Frågan är vad det sänder för signaler till andra spelare på både elit och ungdomsnivå. En match avstängning vardera i säsongsupptakten hade varit ”skadeförebyggande”.

Vad jag förstår ”så hade domarna inte hört något” men det håller ju inte. Domarna är alltid bara några meter från stridens hetta så det är självklart att dom hör trash talk när det förekommer, men domarna är konflikträdda och ser mellan fingrarna.

Jag har hört trash snack många gånger här i Umeå trots att jag sitter uppe på läktaren. Det är på domarnas ansvar att beivra det som händer på plan.

Till helgen gör KFUM Umeås flicklag comeback i damernas div 1. Senast det begav sig var i början på 90-talet och då var snittåldern betydligt högre och laget ett topplag. Jag skriver flicklag för det är numera inte damer som spelar basket i div 1 utan väldigt unga flickor. 

Öppningsmatcherna blir Lidingö och Norrort borta. Lidingö förlorade stort borta mot BG Luleå men vann med några poäng mot Luleå Stars. Lagets vassaste är veteranan Line Göransson, 25 år, en 188 cm stark insidespelare som alltid levererar med stor energi. I Norrort som förlorade premiären är Rebeca Ekström en vass Guard.

Om KFUM Umeå kan åka hem med en vinst då är det riktigt bra gjort. 

Jag tittade inte på träningsmatchen mellan Nässjö vs BSKT men resultatet var ganska logiskt. Båda lagen spelade utan viktiga spelare. Nässjö använda sig av längdövertaget att döma av poängplockarna och BSKT fick problem precis som mot Jämtland.

Jag vet inte vad BSKT har satt upp för målsättning inför den här säsongen. Slutspelsplatsen kanske ses som klar redan nu eftersom endast nio lag är med och ALLA räknar med att Fryshuset blir sist. Om man har ambition att vinna fler matcher än i fjol då anser i alla fall jag att en snabb defensivt stark amerikansk Guard måste in i laget och givetvis ett defensivt stark stor kille. BSKT´s svenska material är helt ok. Just nu väger laget för lätt.

Den trupp som BSKT har idag får svårt att leverera 90+ poäng som behövs i varje match om laget skall kunna vinna i BLH. Jag är ganska säker på att nya coachen Balibrea försöker bygga en defensiv som skall kunna hålla ner motståndarnas poänggörande men historiskt är det svårt att förändra den statistiken.

Godmiddag