Intressant start på BLD

BSKT såg slitna ut uppe i Luleå på lördagen. Urladdningen i matchen mot Jämtland hade satt sina tydliga spår. Försvarsspelet var inte alls lika aggressivt och effektivt och spelare hade svårt att hänga med i attackerna. Jag tror inte att Luleå spelarna är snabbare än Jämtlandsspelarna. Matchen satt fortfarande i benen.

Peleg, Dawit och Czerapovic är dom enda som får godkänt av mig och juniorerna förstås som gjorde det riktigt bra igen. 

Jag förvånas över att en rutinerad första guard som Exposito tar två snabba naiva fouls i matchinledningen och måste bytas ut. Han sätter sitt lag i en svår situation direkt. I andra halvlek visade Esposito klass men då var det för sent.

Det som oroar mig är att domarna tillåter försvarsspelare att hålla i och hänga på Dawit när han springer över screen för att komma till skott. Det skulle aldrig tolereras i länder där basketen har en hög kultur men i ett basket U-land som Sverige då slinker det igenom.

Avsaknaden av dom rehabiliterande 2 meter killarna Daniel Johansson och Anton Lindqvist är tuff. Det blir väldigt jobbigt att stå emot inside och att få ner några returer. 

BC Luleå har ett guldlag när Davis #2 landar om han håller klassen. Davis #1 och Murry är klasspelare båda två. Murry kommer att åka på många stegfel om han inte börjar med att släppa bollen före sina attacker. BC Luleå måste alltid vara ett guldlag med de resurser som de har bakom sig. Rönnqvist var riktigt bra. Det hade blivit 30+ om han hade fått spela mer. Kampsituationen om den lösa bollen mellan Kerney och Welle var helt normal men Kerney gick lite för långt och fick helt korrekt lämna arenan men vad gjorde Öqvist och Balibrea på plan.

Nära en skräll skriver media och det sade även TV experten Engnell. 

Det verkar som att Peter Jonsson, Lasse Sandström och jag är dom enda som har koll på vad Taylor -Lundgren kan åstadkomma med sina lag.

Jag känner honom inte men jag studerar och ser mycket bra saker. Ovan nämnda tre herrar var dom enda som hade Norrköping på topp fyra i Joulamos tippning av grundserien.

Jag tippade Norrköping på plats tre (3) men det var under förutsättning att Zimmerman håller samma klass som när hon spelade i Finland. Igår var hon svag och därför förlorade Norrköping borta premiären mot Högsbo. Molina och Davenport i Norrköping håller hög klass.

Om Taylor-Lundgren skulle få 5-6 bra utländska spelare då skulle han sopa rent i BLD och även kunna vinna i Euro Cup. Många ogillar Taylors sätt att scouta sönder motståndet och förstöra deras spel men DET ÄR DAGENS BASKET. Tiden är förbi då man bara går ut och lirar sitt spel och vinner.

Den Svt sända matchen var riktigt bra propaganda för dambasket. Jämt hela matchen bra individuella prestationer. Båda lagen spelar bra försvar och fyndigt anfallsspel. Dom kommer båda att tillhöra toppen även i år. 

Nya okända domare dömde matchen. Ganska darriga i början med beslutsångest men det blev bättre och dom kom undan med godkänt. 

När jag tippade Uppsala toksist då hade varken Lucacovicova eller Mellnika nämnts i sammanhanget. Att Eos skulle vinna mot Visby i premiären var ganska lätt tippat. Eos och Mark tar alltid många skalper hemma mot lag som ej ligger i topp sex. Årets BLD ser ut att kunna bli riktigt intressant.

I min senaste krönika berättade jag att jag tog Bennermans autograf när Jämtland var i Umeå i torsdags. Den är fin men mina bästa basket autografer är #1 Hubie Brown legendar och fd head coach för New York Knicks och numera TV expert 87 år gammal. #2 Bill Walthon, legendarisk center i Boston Celtics. Dom tog jag vid NBA Clinicen i Huskvarna 1995.

Godmiddag