Publik eller inte publik

Max 50 åskådare på publikt evenemang står fast åtminstone till 1 oktober fick vi höra på fredagen. Det borde innebära att BED och BLD utan problem kan starta i början på oktober.

Spelare och matchfunktionärer som är långt från publiken i stora sporthaller skall givetvis inte räknas in. Vid spel i gympasal utan läktare då kan 50 personer gälla.

En stor baskethall som Umeås med 1200 sittplatser borde få ta in 3 – 400 personer när serierna startar då kan man hålla 2 meters lucka åt alla håll. Folk är inte dumma. Jag tror inte ens att man behöver markera platser som man inta skall sitta på. Folk respekterar och håller avstånd när man inte är på krogen. 

Däremot får nog Umeå Fritid ställa ut mer än en flaska handsprit som det är nu. Det borde väl finna på alla toaletter och i alla omklädningsrum.

Regeringen och FHM begär nästan 6 veckor innan de kommer med nytt besked om hur många som kan få komma in på publika evenemang. Jag förstår varför.

Under hela pandemin har vi fått höra att all rapportering om smittade och avlidna släpar med upp till en vecka. Jag har svårt att köpa det i dagens digitaliserade samhälle.

Jag kan skicka ett meddelande runt jorden på en sekund men sjukvårdsregionerna behöver en vecka på sig för att rapportera in varje dags statistik, eller är det FHM som behöver en vecka på sig att sammanställa siffrorna ?

Nästa vecka från torsdag till söndag genomför IBK Dalen sin senior innebandy turnering Scandic Cup. Strikta regler gäller.

  • Endast de spelare, ledare som står uppskrivna på protokollet får vara i arenan.
  • Utöver dessa kommer det att finnas ett minimerat sekretariat och en person som sköter webbsändningen. 
  • Det kommer att finnas separat in och utgång på spelplatserna som kommer att vara låsta och där bara behöriga släpps in.
  • Ingen uppvärmning kommer att ske i hallen. Lagen kommer att få vänta utanför hallen tills lagen som spelat matchen innan lämnat hallen.
  • Inga sidbyten kommer att ske
  • Ombyte sker hemma. 
  • Direkt efter matcherna är färdigspelade så ska alla i laget lämna hallen snarast
  • Det kommer att finnas handsprit tillgängligt på hallarna.

Trumph har presskonferens nästan varje dag nu när valet närmar sig.

Det är faktiskt lite komedi & tragedi över varje framträdande och nästan sevärt. Han är helt otrolig. Härom dagen då han var i Minnesota kallade han demokraterna för ”fascister – i alla fall en del av dem”. Jag tror att han börjar att känna sig trängd och då tar han till med desperata metoder. Det lär komma mera.

Godmiddag