BSKT är i gång

Lite reflexioner efter att ha studerat BSKT i träning sedan starten i fredags. 

Jag har besökt fyra träningar nästan i sin helhet och noterar den höga intensiteten, höga krav på korrekt utförande av individuella skills och drillar.

Det är inte den nya lite avslappnade svenska ledarstilen som gäller utan i stället samma typ av nivå som det var när Tamara Ruzic kom till Udominate.

Ruzic var krävande och en del av spelarna klarade inte av det och såg till att hon fick sparken. Jag tror inte att det kommer att hända med Balibrea även om jag tror att ”det blir lite brunt i brallan” ibland för dem som inte är van vid nivån.

Satsningen på Boris Balibrea är intressant och ännu intressantare blir det med hans spanska radarkompis Marc Olmos som tar hand om fysen. 20-25 minuter uppvärmning varje träningspass och lika mycket tid till stretch m.m efter passet så 2  1/2 timme per kvällspass blir det alltid. 

Balibrea han dessutom två assisterande coacher i Pavlogiannis och Muzito-Bagenda som hjälper till med träningen och allt detta tillsammans innebär att BSKT har flyttat upp all träning minst ett snäpp jämfört med föregående säsong. Intensivare, tuffare och många fler timmar.

Jesper Gustavsson har gjort ett strålande jobb för BSKT i många år men han har inte haft samma förutsättningar som Boris Balibrea har. Det blir spännande att se vad Balibrea kan åstadkomma med den unga spelartruppen, som måste kompletteras med tre bra amerikanare.

Av fjolårets spelare är Saleman, Dawit, Botold och Lindblom kvar. Leth har klivit av det påskrivna kontraktet och det ryktas att han skall studera i Frankrike.

Nyförvärven Hägglund, Lindqvist, Czerapowicz och Johansson är intressanta nya spelare och alla ser vassa ut redan nu. Peleg vet vi vad han kan och Esteban skall få sin provperiod så får vi se om han landar i Umeå.

Det går inte att förstå hur IKSU som omsätter hundratals miljoner kunde lägga ner sitt framgångsrika innebandylag och hävda att man gör det av ekonomiska skäl.

Sportchefen har alltid sagt att ingen av spelarna har lön från föreningen så det måste ha varit världens bästa upplägg att vara bäst i landet med spelare som spelar gratis – om det nu stämde. Jag tror att det finns en annan förklaring till varför det blev som det blev.

Godmiddag