Bättre förr även här

Jag snappade upp att BSKT kanske snart presenterar nästa utländska spelare. Vad jag fattade är det en pointguard med förflutet i BLH samt även i andra länder ute i Europa. En erfaren spelare med hög kapacitet.

Läste i lokaltidningen Balibreas tankar inför den kommande säsongen. Det är nog helt rätt att ligga riktigt lågt med det här unga laget. Truppen är mycket talangfull men det är omöjligt att sia om vartåt det lutar.

Angående träningsmatcher så skulle det förvåna mig om BSKT lyckas få hit BC Luleå. Dom brukar förvänta sig att BSKT skall åka till dem om man vill ha ngn träningsmatch. Det har hänt 1 gång på de fem senaste åren att BC Luleå har kommit till Umeå för en träningsmatch.

Det var bättre förr även här. Lagen i norr samarbetade med försäsongsturneringar antingen i Luleå, Umeå, Sundsvall eller Östersund men idag blir inte Umeå inbjuden när BC Luleå eller Jämtland arrangerar.

Personligen skulle jag nog välja bort träningsmatcher mot Jämtland med tanke på att BSKT möter dem hemma i premiären den 20 oktober.

Ta båten till Finland när man får klartecken eller ta hit ett finskt lag. Det finns ett flertal bra lag på andra sidan Kvarken.

A3 startar träningen den här veckan och börjar med tester idag och ett första basketpass på kvällen. Det blir intressant att studera alla nya spelare så småningom. Ser i op.se att A3 spelar träningsmatch mot BED laget Östersund på söndag efter teambuilding resan till fjällen.

Även A3 borde satsa på att ta båten över till Finland.

Tidigare har jag skrivit om det fina samarbetet som Umeås basketdamer Ume Basket hade med finländska klubbar på 80 och 90 talet. Vi tog färjan över till Vasa och åkte med buss till Tammerfors, Nokia och Åbo och fick riktigt bra internationella träningsmatcher mot stentuffa finska spelare. Det var ganska vanligt att vi blev bjudna på hotellogi som tack för att vi kom.

Jag har lite svårt att förstå att man inte gör på samma sätt idag.

De finska lagen har som regel 3-4 amerikanska eller EU spelare och de spelar bra basket på hög nivå.  Både A3 och BSKT skulle kunna få tuffa matcher i Tammerfors dryga 2 timmar från Vasa där både herr och damlaget spelar i den högsta ligan.

Nokia som finns inom 30 minuters resa har både herrar och damer håller god klass. Ett helgläger i Tammerfors skulle kunna ge Umeås ligalag 2 bra och en lättare träningsmatch och det behöver inte kosta särskilt mycket hallar.

Godmiddag