Det gäller att vara på tå på en seriös tryout

Edholm & Jansson Udekwu har skrivit på för A3. Det var nog klart ganska tidigt att dom skulle fortsätta eftersom båda har fortsatta studier på UMU som de kombinerar med basket.

Jag hoppas att båda har fått rådet att ägna stora delar av sommaren till att förbättra sin teknik när det gäller bollbehandlingen. Båda har ett bra skott och rörlighet ”och dom springer ju bra”

Jag har hört att ryktas att Dellbro, Sandberg och Andersson som i fjol var med i A3 truppen har valt att i första hand satsa helhjärtat på div 1 spel i stället.

Jag kan förstå dem nu när chansen finns till att få spela mycket och mäta sina krafter med jämnåriga och mer jämbördiga spelare.

Jag tror också att det är enledningen till att A3 aviserar att de kommer att ha en mindre trupp i år.

Med ovanstående tre samt Pelander, Ivezic, Radocaj borta och kanske någon fler då finns det en hel del platser att fylla. A3 blir i stora delar ett nytt lag kommande säsong och det tycker jag enbart är intressant.

Jag har ägnat fyra timmar till att studera BSKT´s provspel eller tryout som många vill kalla det och noterar framför allt att Balibrea verkligen testar spelarnas spelförståelse och förmåga att snappa upp detaljer som han vill ha det.

Jag tror inte att alla spelare förstår vad en tryout innebär.

Om det är en bra och seriös tryout då är det inte en träning där man visar upp sig utan en test där coacher undersöker hur en spelare förstår coachning och utför det han förväntar sig att spelarna skall göra.

Kvalitén och kravspecifikationen på Balibreas träningar är på samma nivå som när en viss Tamara Ruzic var headcoach för Udominate för några år sedan men fick sparken eftersom man ansåg att hon ”var för hård och krävande”.

Det är ibland ganska lustigt att läsa beskrivningarna av de spelare som värvas under silly season.

Han kan springa och hon kan springa är en vanlig sak som nämns när man presenterar sina spelare men vilka spelare platsar i ett basketlag om de inte kan springa frågan är väl snarast om spelaren vill springa.

Godmiddag