Äntligen !

Torsdag 20 februari, 2020

Telge mot A3 startade precis som vanligt med Brown i en spelfördelar roll där hon inte försöker göra poäng utan i stället enbart försöker få igång maskineriet och spela fram lagkamraterna.

Tanken är god men tvärr blir det ofta turnovers pga att motståndarna är extremt väl förberedda genom detaljerad scouting. Då blir det för optimistiska passnings lösningar i stället för en överraskande en mot en attack och så blev det i inledningen med tre naiva bortkastade bollar.

Fontaine är ett mysterium än så länge. En supermatch mot Eos följdes av en plattmatch mot Telge. Hon är väldigt beroende av att få spela med fart och göra sin spin mowe och hon tvekar fortfarande med skyttet.

Domarna var stenhårda i inledningen av matchen när det gällde kladdandet med händer och Fontaine, Pelander och Hansson kladdade mycket och åkte följdriktigt på många foul. Inget att säga om det även om det kändes hårt mot A3. Bra dömt tycker jag. Dessutom var dom rättvisa rakt igenom hela matchen och det skall de ha en eloge för.

Segern grundades i att Brown äntligen ”fick grönt ljus”, som jag har efterlyst hela säsongen i HOOPS och att Yderström visar skarpskytte när hon får lägen.

Det som däremot var helt avgörande var att Pelander och Ivezic äntligen visade lite klass. I första halvlek var båda svaga men i andra riktigt bra både bakåt och framåt. Om Pelander dessutom skulle börja hoppa efter returer och inte bara stå på tå då skulle det betyda mycket för A3.

Zonförsvaret blev mycket lyckat och det i kombination med kämpatag blev framgångsrikt. Segern med 9 poäng innebär fördel i inbördes möten och det kan komma att betyde en hel del i slutspelet.

Blev lite förvånad över Telges sätt att attackera zonförsvaret. Jag misstänker att dom inte var riktigt redo för så mycket zonförsvar. Dom trodde nog på en övervägande man-man tillställning och hade förberett sig väl för det. Telge har flera duktiga skyttar. Åström och Hägg har bra skott men de fick bara några få tillfällen, i övrigt var det passningar inside eller vilda dribblingsattacker av Taylor som inte gav något.

Enjebo lyckades med sin gameplan. Det gjorde inte Bengtsson och han hade heller inget motdrag att komma med när det blev zonförsvar nästan hela matchen. Telge satte inte ens upp en helplanspress med 3 minuter kvar. Vi satt nog alla framför TV apparaterna och väntade på att något skulle hända efter timeouten men inget hände.

Eos testade 3-2 helplanspress i slutet mot A3 och den gav direkt utdelning med 7-0. Lite konstigt att inte Telge också testade det. Man måste våga för att vinna. Det såg faktiskt lite uppgivet ut hos dem i slutet av matchen.

Jag utbrister i ÄNTLIGEN precis som den kontroversielle Gert Fylking gjorde i Svenska Akademien en gång vid utdelningen av Nobelpriset i Litterartur och jag gör det för att Brown äntligen visade sin klass igen och att Pelander och Ivezic äntligen levererade.

BSKT´s nya guard Westbrook landade i Umeå i måndags men det tog ända till torsdag innan han landade i VK:s papperstidning.

Godmiddag