Ledigt trots the final countdown

Fredag 21 februari, 2020

Jag vet inte hur lagen i BLH gör under landslagsuppehållet men i min värld innebär ett landslagsuppehåll att spelarna/lagen som är hemma förbereder sig inför slutspurten med att lägga till något nytt till sin repertoar och dessutom tränar man hårt och tränar ner sig lite för att försöka få till en superkompensation eller formtopp inför slutspurten.

BSKT tränade som vanligt några dagar den här veckan men till min stora förvåning tar man ledigt hela helgen från organiserad träning. Det tycker inte jag är seriöst.

Ni kanske tycker att jag har fel och att det är Mr Old School som återigen är ute och cyklar. Tja men då får ni väl tycka det.

En del påstår säkert att spelarna är slitna och behöver vila både mentalt och fysiskt. Det tror jag inte alls på . Dom spelade match för en vecka sedan och har hunnit återhämta sig flera ggr om..

Jag tror inte att det är rätt modell för ett professionellt lag som har ett par tre viktiga matcher inom de kommande fjorton dagarna som avgör hela säsongen.

Jag antar att klubbledningen i BSKT har gett klartecken till att de tar i princip fyra (4) dagar semester torsdag kväll till måndag morgon inför avgörandet. Jag gillar det inte och stödjer inte sådant agerande.

På söndag kommer Högsbo till Umeås baskethall för att spela en viktig match för båda lagen. Om A3 vinner då har de fortfarande en lite chans att ta sig upp till max plats fyra, men inte om Högsbo vinner.

Högsbo såg ut som ett mediokert ligalag i den första halvleken uppe i Luleå under Svenska Cupen och A3 såg ut som ett lag från en högre division. Jag var där och blev förvånad hur virriga Högsbo var dessutom hur beslutsamma A3 var, men sedan hände något.

När A3 kom ut från omklädningsrummen i halvtid då var det ett leende lag som hade slappnat av och förlorat focus.

När tredje perioden startade då var man inte redo för den fight och speed som Högsbo bjöd dem på och A3 tappade spelet och i slutet rasade allt. Brown tog till råga på allt en galen foul i sista sekunden så att Högsbo fick avgöra på straffkastlinjen. Ridå.

Jag skulle bli förvånad om inte A3 känner att de slarvade bort finalplatsen i cupen och att de känner stor revanschlust inför matchen. Vid en A3 förlust så kan det ju faktiskt bli så att A3 kan få möta Telge eller Norrköping redan i en kvartsfinal och mot dem har man dålig statistik i år.

EM kvalet för herrar startade lite i skymundan som vanligt för svenskt media. Undrar hur många som visste och följde de intressanta matcher som spelades igår. Det var nog inte många hundra plus jag så klart.

Tittade på Finland mot Serbien igår och det var en härlig match där Serbien visade upp hög klass trots att de spelade med för mig nästan okända spelare. Den enda kändisen var Radulica och han kunde göra nästan som han ville i matchen. Serbien spelade suveränt försvar och anfall. De coachas av Kokoskov som jag faktiskt känner lite. Han coachade Georgien 2008 när de spelade EM kval i Umeå. Hans träningar var stentuffa och d-igt bra för det Georgiska landslaget.

Finland saknade Markkanen och Koponen och det sätter sina spår men jag tror inte att de hade haft så mycket större chans även om de hade varit med. Serbien har en imponerande basketkultur.

I kväll kl 18.00 spelar Sverige borta mot Kroatien. I det Kroatiska laget finns många bra spelare men i mina ögon sticker några ut lite extra och det är poinguarden Simon, 197 cm som spelar i Anolou Efes samt centern Bilan, 213 cm som spelar i Sassari. En vinst på bortplan för Sverige vore en fin skalp, men det blir oerhört svårt att vinna mot dem eftersom de skjuter bollen väldigt bra. Sverige har inte vunnit mot Kroatien på 15-20 år vad jag kan minnas.

Kanske tittar jag på Tjeckien mot Danmark efter den för Danmark har blivit bättre sedan kvalmatcherna mot Sverige, som Sverige vann med ett nödrop. Bayern Munchen mot Andolou Efes som går samtidigt kan jag stå över nu när Larkin inte är med.

Trevlig Helg