Lite negativa HOOPS vibes

Onsdag 5 februari, 2020

Jag har kollat med TT och det visar sig att ”de har trott på” SBBF´s uppgifter om att det är ett historiskt OS kval och att Sverige aldrig har spelat OS kval tidigare. Sanningen är ju den att Sverige spelade OS kval för första gången redan 1988 och det i Malaysia med bl a ett par landslagsspelare från Ume Basket.

Jag skickade fakta till dem på TT och på tisdag eftermiddag har TT skickat ut en rättelse till alla svenska medier. Sydsvenskan har rättat felaktigheten direkt. Frågan är hur många som bryr sig.

Jag vet att en del av de damerna som representerade Sverige i Malaysia bryr sig och är lite pissed och känner sin insats förminskad eftersom SBBF försöker göra årets insats som större och historisk trots att det var 1988 laget som skrev historia. Nog om detta. Hoppas att även lokal media gör ett förtydligande.

Kanske kan någon intervjua Anna Oscarsson som var playmaker i det historiska laget hur det var att spela OS kval i Malaysia. Jag har hennes mobilnummer.

Jag skulle inte vilja vara i Gustavssons kläder just nu. Skadorna blir fler och fler, förlusterna blir fler och fler och pressen bara ökar. Det är som att vara i en bastu. På det översta sittplatsen är det riktigt hett och du måste stå ut med det om du skall vara på den nivån. Jag hoppas verkligen att Gustavsson klarar av att hålla kvar laget i BLH.

På fredag skall han upp till Luleå och spela ”det riktiga derbyt” (Jämtland är inget derby) mot ”hans eget lag” (Umeå har ALLTID varit ett derby som skall vinnas för Luleålagen) . Jag skulle tro att alla från Umeå knäpper händerna och hoppas att de får domare som pallar trycket och klarar av att döma rättvist för andra halvlek i måndags mot Jämtland var allt annat än rättvist.

Massamba och Guinn lyckades ta sig genom matchen med endast två resp. en foul trots att de knuffade och tacklade BSKT spelarna hela tiden. Massamba ställde sig på Welles fot flera gånger under matchen så att han inte kunde hoppa. Väldigt osportsligt och farligt. Domaren såg åt ett annat håll och lät dem hålla på. Jag kan inte säga annat än att det är fruktansvärt orättvist.

Direkt efter lunchen idag kollade jag på Södertälje vs Norrköping från igår. Återigen en fruktansvärd domarinsats. Frågan kvarstår. Är flera av våra elitdomare så dåliga eller dömer de som de gör med flit ?

Ock så kom då besked om exit för Lawrence från A3. Jag trodde att Ivezic, Radocaj och eller även Pelander skulle få gå före. De har verkligen inte imponerat. Jag hade inte ens varit främmande att även byta ut Brown och Hansson. Även de spelar för ojämnt och levererar inte det som förväntas av dem – tror jag.

Det vill till att A3 hittar kvalitetsspelare ”som passar in ”. Spelare måste leverera 15-20+ mot bra motstånd om det skall bli ett lite bättre resultat.

Det är en vecka sedan Drummer fick sparken men idag är hon fortfarande kvar i stan. Jag träffade henne idag onsdag på lunchen och pratade med henne. Hon tyckte att det var synd ”att hon inte passade in i spelstilen” och måste lämna. Jag frågade varför hon fortfarande är kvar i Umeå men det ville hon inte svara på. Kanske har det att göra med förhandlingar mellan klubb och agent att göra vad vet jag.

Jag tycker att Drummer gott och väl håller för att prestera på hög nivå i BLD men då måste hon få bollen innom 3 sekundersområdet så att hon kan använda sina skills. Där fick hon sällan bollen under sina matcher i A3.

Det blir inte det lättaste att hitta ett par spelare som skall hinna drillas in i A3 systemet.

Elva (11) dagar till matchen mot Eos på hemmaplan. Utan Drummer och Lawrence blir det mycket svårt att vinna mot Eos även om Yderström spelar och även om ett nyförvärv spelar.

Tittade på Köpings försvar mot Rozzelle i gårdagens match. Alla lag försöker att hitta nyckeln till hur de skall få honom i obalans. Jag tror inte att aggressivt grisigt försvar en mot en är lösningen. Jag tror på något helt annat men vad det är det berättar jag för er någon annan gång.

I morgon är det dags för OS kval mot Japan för de svenska damerna. För 15-20 år sedan var japanskorna en ganska lätt match för storvuxna europeer men den tiden är förbi. Japanskorna har hyfsad längd och ett extremt snabbt spel och vassa 3 poäng skyttar.

Godmiddag