Kan BSKT undvika nedflyttning ?

Onsdag 29 januari, 2020

Nässjö vs BSKT blev inte helt oväntat en seger för hemmalaget. BSKT har nu ”för långt” upp till slutspelsplats så nu gäller det att tänka klart om hur man skall agera från klubbledningen och vinna det som behövs för att hålla Djurgården bakom sig. Ett återkval blir inget problem om truppen är någorlunda intakt.

Gustavsson var ute på golvet och peppade laget igår under uppvärmningen. Det var en stor förbättring men när matchen startade så blev det ”hawai” ofta med konstiga pressade avslut.

Uttalandena i media efteråt inte bra. Att kritisera laget så hårt sänder inte bra signaler.

Jag tycker inte man kan vänta till det att Odomes och Presutti bli 100% skadefria. Föreningen bör göra upp med agenterna och finna en annan lösning. Om Försäkringskassan betalar sjukpengen så att spelarna inte kostar något då kan jag köpa att de är kvar.

Zabas som BSKT har lyckats hitta pengar till är en bra spelare om han kan prestera det som finns på hans cv och highlight filmer, men han har bara spelat några få matcher under den här säsongen och är garanterat lite rostig. Även om poängskörden igår kväll blev låg så ser i alla fall jag hans potential.

Jag tror att Gustavsson snabbt måste tänka om och förändra spelstilen så att han får ut max av fem kanske sex, sju spelare. Jag tror att man tillsammans måste försöka lösa upp knuten för att få ut max. Dessutom måste han sluta med att rotera när motståndarna roterar och i stället toppa just då.

BSKT måste planera för att om möjligt vinna åtminstone de fyra (4) sista matcherna i serien i mars månad och där säkra kvalplatsen. Dags att planera för det nu.

Innebandyn har insett att det inte var ett lyckat beslut med att utöka serielunken till 35 omgångar i stället för 26 omgångar (inkl derbyomgångar) . Man inser att det blir för många ”betydelselösa matcher i serielunken”. Jag undrar hur länge det dröjer innan herrliga basketen inser detsamma.

BLH är idag en serie där lagen möts fyra (4) gånger alltså 36 matcher. Ett upplägg som bara gynnar dem som har utvecklad säljorganisation stor publik och restaurang som genererar plus hundratusen netto varje gång. De vill givetvis spela en hemmamatch varje vecka om möjligt.

Det är lite svårt att förstå att alla övriga ”vanliga lag” med betydligt lägre budget går med på detta gigantiska Ebberöds Bank upplägg. Antagligen är det så att de stora och starka styr och ställer och de övriga får lov att ”dansa efter deras pipa” eller så viker de ner sig totalt.

Även i den här frågan måsta SBBF inse att det är föreningarna som måste få diktera villkoren och att SBBF måste hjälpa till med att få ner kostnaderna för elitföreningarna. Utgifterna är för höga i förhållande till inkomsterna.

Två möten om det är 14 lag i serien och max tre möten om det är 10 lag i serien. En hemmamatch varannan vecka borde vara det optimala upplägget för att lagen skall ha organisation och energi för att locka lite publik till hallen. Publiken kommer inte av sig själv.

Det är väldigt svårt att få status på BLH med matcher i Stockholm, Huskvarna, Köping, Umeå och tom Södertälje med runt 3-500 åskådare.

Godmiddag