Överskattning eller underskattning det är frågan……..

Fredag 31 januari, 2020

”Stjärnguard till Umeå BSKT” var rubriken i onsdagens lokaltidning. Jag undrar vem som hittade på den rubriken för Zabas är ingen stjärnguard. Att kalla honom för stjärnguard kan dessutom skapa oro i lagsammanhållningen – om spelarna läser media.

Jag tvivlar på att någon i BSKT har använt de orden. Om han hade varit en stjärnguard då hade han knappast kommit till Umeå BSKT. Då hade han spelat på högre nivå.

Killen må ha varit en skicklig individualist när för tio år sedan senast spelade i Sverige men åren har gått och har tagit ut sin rätt som det gör med alla och då menar jag även Rozzell i BC Luleå. De har helt enkelt inte fysiken at dominera i match efter match längre.

Zabas är en välskolad spelare med stor erfarenhet men det blir inga 20 poäng i snitt som han hade när han spelade och dominerade i Jämtland däremot bra försvarsspel och ruggit bra passningar om det bara finns spelare som gör sig fria för att avsluta så kommer bollen.

I kväll spelar A3 borta mot Norrköping. A3 behöver vinna med minst fjorton (14) poäng för att nå inbördes fördel inför slutspelet. Det mest troliga är att det återigen blir en tuff match för A3 efter vad jag har skådat uppe i Luleå förra helgen och dessutom nu utan Drummer.

I dagens lokalmedia läser jag att Enjebo säger att ”läget i truppen är lite sisådär” och att träningen har blivit lidande. Norrköping coachen talar i stället om två bra träningsveckor där man har tillfört nyheter i repertoaren.

Jag hade väntat mig att något skulle hända i A3 ganska pronto och då kanske med Drummer eftersom jag noterade att hon bara spelade några sekunder över femton minuter i båda matcherna i Luleå förra helgen och det utan foul problem. Det var mycket underligt, hon verkade blasé. Nu läser jag att min känsla var rätt.

Jag misstänkte att något var på gång i måndags. Hon brukar heja på mig när jag möter henne i arenan men i måndags och tisdags drog hon ner kepsen och ville inte ha ögonkontakt. Jag valde att inte filosofera om det i HOOPS men misstänkte exit.

Min magkänsla var att hon är på väg hem. Har hon fått silkessnöret eller är det det myckna snöandet som chockar. Vi har haft barmark  (nästan) ända fram till i lördags men nu har vi fått 50 centimeter på några dagar och allt är som vanligt. Det kanske är s.k ”personliga skäl” bakom . Om det är så att hon vill åka hem till LA då är hon inte den första spelaren som har fått hemlängtan när kung bore har varit på dåligt humör.

Personligen tycker jag att hon visade i flera av Euro Cup matcherna vilken kvalitet hon har men i BLD har inte Enjebo fått ur henne det.

Jag skulle inte bli helt förvånad om Degbeon dyker upp i Umeå igen inom kort. Det har enligt mig inte gått särskilt bra för henne i Lublin. Det blir annars svårt att hitta en EU forward som håller tillräckligt hög klass till en vettig kostnad. A3 vill antagligen ta in en EU spelare direkt för att slippa Migrationsverkets långbänk. Man vill få spelaren spelklar direkt men en US power forward modell Slaughter skulle behövs för att ha ngn chans att vinna igen.

Yderström som nu kommer tillbaka övertygade aldrig under den senaste sejouren i UD. Kanske har hon mognat som spelare efter många år som spelare i utlandet. Lite oroande är det att hon nu gör comeback efter sin andra korsbandsoperation.

BSKT har inte de bästa förutsättningarna inför hemmamatchen på måndag mot Jämtland.

Baskethallen är bokad för SM i Badminton så det blir till att träna en ynka timme per dag på mindre icke reglementsenlig plan som bara är 26 meter lång både på fredag och lördag däremot får man i alla fall fullstor plan på söndag i Dragon. BSKT får bara 30 minuter i den egna hallen på måndag förmiddag innan matchen mot Jämtland.

Det är kul med stora evenemang i Umeå men det drabbar alltid elitlagen som är mitt uppe i viktig tävlingssäsong när de får flytta ut från hemmaplan. Vi får lov att leva med det men jag kan tycka att Badminton kunde ha fått nöja sig med innebandyhallen. Med den västra hallen som matcharena och den östra som uppvärmningsarena hade de klarats sig alldeles utmärkt. Nu lägger man in badminton matta på parketten. Det kunde man ha gjort i innebandyhallen i stället och låtit lagen som har parkettgolv som krav att träna och spela sina matcher i ”sin arena”.

Godmiddag