Fighting spirit krävs av BSKT och A3 om det skall bli vinst i helgen.

Fredag 24 januari, 2020

I kväll hoppas jag att BSKT går ut med rätt inställning inför matchen mot Wettarna. Vid det senaste mötet här i Umeå var hemmalaget svagt. Wettarna kunde gå på halvfart med stjärnorna på bänken långa stunder.

Jag har här i HOOPS klagat på lagets uppvärmning inför match vid ett flertal tillfällen. Jag är 100% säker att startfemman inte är bra uppvärmd när matchen startar. Jag är också 100% säker på att det delvis är anledningen till att matcherna ofta startar med en uppförsbacke för BSKT.

Jag inser att ingen i staben bryr sig om min åsikt så från och med nu släpper jag det helt.

Det hade smakat mumma med Gilchrese tillbaka. I den senaste matchen spelade han 39 minuter och levererade 37 poäng när han försöker rädda kvar bottenlaget Asker i den norska ligan. Asker ann med 72 – 73.

Igår kväll var det lokalderby i div 2 herrar mellan Umeå BSKT och obesegrade IKSU i UEA. Jag valde Euroleague i TV soffan i stället mellan Baskonia och Khimki och det var tur det eftersom det blev en gigantisk kross med IKSU som vinnare.

Tänk om IKSU och KFUM skulle kunna samarbeta och skapa ett elitlag. De skulle tillhöra de bättre lagen i basketettan direkt. Tyvärr så är det nog en dröm som aldrig kommer att bli verklighet.

På lördag kl 12:30 spelar IKSU´s div 2 killar mot Gladan 1 i IKSU hallen. Det finns goda förutsättningar för att det skall bli en riktigt bra match eftersom det är ettan IKSU mot Gladan 1 som bara har en förlust och det var hemma mot IKSU.

I morgon är det dags för A3 att ta sig an Högsbo i semifinalen i Svenska Cupen uppe i Luleå. Det blir spännande att se om A3 startar med samma formation som i den senaste matchen nämligen Brown, Elvbo, Hansson, Fontaine och Drummer.

Jag ser fram emot att på plats få studera den tempostarka attackbasket som jag har hört att Högsbo spelar.

Det blir även intressant att få studera Luleås Hiedeman live on court. Jag har sett henne i flera matcher på TV men det är ngt helt annat att se live basket alltså i verkligheten. Smaka på den du.

Godmiddag