BSKT föll run and gun match

Lördag 25 januari, 2020

”Att vara eller inte vara det är frågan” skrev jag i rubriken härom dagen. Jag syftade på både BSKT och A3. Kommer klubbarna att fortsätta satsningen på elitlaget ?

På fredag vid lunchtid noterade jag åtminstone tre (3) SEAT leasingbilar med A3 Basket reklam på sidorna utanför baskethallen och jag såg A3 åka med Umeå´s lyxigaste buss till cupmatcherna i Luleå.

Det sänder signaler om att det finns deg i kassan och att satsningen fortsätter. Jag trodde härom dagen inte på någon förändring av spelartruppen men jag skäms inte att kunna ändra mig. Det kan bli någon förändring.

Jag läste i Joulamos basketbologg att Fontaine hade anbud från flera lag men att A3 vann budgivningen med agenten. Han påstår också att Fontaine är den högst betalde svenska spelaren i landet. Jag har ingen kunskap om det stämmer men om det stämmer då gäller det att leverera redan i helgen.

BSKT klarade tyvärr inte av att hänga med i svängarna i slutperioden mot skarpskyttarna från Wetterbygden. Lite bortförklaring kunde jag höra om att Presutti, Nilsson och Frank inte kunde medverka pga sjukdom men tyvärr så håller inte det eftersom laget spelade bättre än på länge. Roteringen blev liten och lättcoachad. Stjärnorna var tvungna att ta ansvar och de gjorde det.

Personligen upplavde jag det som att Wettar coachen var ganska säker på sitt lags förmåga . Han satte in dolkstöten med drygt fem minuter kvar med skyttar i alla fyra hörnen och det kunde inte BSKT svara på.

Godmiddag