Blir det Turkisk afton i Globen den 24 februari ?

Måndag 13 januari, 2020

Enligt ett pressmeddelande som utgick från SBBF menar man triumferande att 6000 biljetter är sålda till matchen mot Turkiet och det låter ju bra men samtidigt skriver man att över 3000 turkar har köpt biljett till matchen.

Matchen kommer att bli som bortaplan för det svenska laget med tusentals vilda turkar på läktaren. Jag skulle ha lagt matchen i Luleå eller i Östersund så långt från alla turkar som möjligt men det går inte att värja sig helt från dem.

När de turkiska damlagen har spelat Euro Cup matcher i Umeå mot Udominate/A3 då har turkarna dominerat på läktaren. Jag har en känsla av att alla turkar boende i Sverige har kontakt med sina regeringar och att det går ut en kallelse/påbud om att man skall ta sig till arenorna och stödja sitt lag. De turkiska flaggorna vajade mest i Umeå Energi Arena även i år.

Jag fattar att en match i Globen handlar om ekonomi. Det viktigaste är att det blir drag under galoscherna och att det kommer in slantar till kassan så att verksamheten går ihop och att det helst blir över en rejäl slant. Men i mina ögon så är det sportsliga resultatet det viktigaste och en vinst är som du vet ett måste på hemmaplan.

Damlandslagets bruttotrupp presenterads för en tid sedan. Det tycker jag är ganska ointressant. Om jag skulle ta ut det svenska damlandslaget idag då skulle dessa spelare vara mina:

Guards (1-2)

Elin Eldebrink, Bourges, Frida Eldebrink, Botas, Matilda Claesson, Herner, Tova Sabel, Alvik,

Forwards (3)

Kalis Loyd, Ensino Lugo, Binta Drammeh, Riga, Nathalie Fontaine, A3 Umeå, Paula Juhlin, Alvik

Center (4-5)

Amanda Zahui, Shandong, Louice Halvarsson, Tarbes, Regan Magarity, Villeneuve, Paulina Hersler, Celje,

Jag skulle inte ta med spelare som inte har spelat aktiv tävlingsbasket under stora delar av hösten så Fontaine är lite tveksamt men på onsdag kväll får hon visa vad hon går för. Jag skulle satsa på ett lag som kan spela ganska snabbt och som kan hänga med i försvarsspelet. Alla 3 motståndarna Japan, Belgien och Kanada spelar snabb basket. Jag tror att de 12 ovan är de rätta som kan vinna 2 matcher för Sverige.

Godmiddag