”BSKT föll mot Palmblad”

Söndag 12 januari, 2020

”BSKT föll mot Palmblad” är en given rubrik efter lördagens match mellan BSKT och ett slitet SBBK med få spelare i rotationen.

Coach Degernäs gav stålmannen med superfysiken allt ansvar i sista perioden när matchen skulle avgöras. Man bollade runt lite men när det var dags för attack då hade Palmblad bollen och han förvaltade den väl.

Palmblad är värd sina 50´+ per månad och det är inte konstigt att han fortsätter att spela år efter år när han kan dominera så till den milda grad mot inhyrda amerikaner som inte har en chans mot honom.

BSKT hade ingen gameplan för att stoppa honom. Krutet lades på Gaddefors med Welle och han skötte det utmärkt.

Kanske är det så att det inte finns någon som kan stoppa honom, men då måste man foula honom i tidigt skede så att han inte hinner med 2 alt 3 poäng och ett bonuskast.

Det hade kanske räckt med att Milligan skulle gjort en vettig match, men återigen var han riktigt svag och i stället för att ta skott när han skall ta dem så passar han och när han borde passa då avslutar han. Ett riktigt svagt pointguardspel som inte duger längre i BSKT.

Milligan spelar kanske för laget men han borde spela för att vinna. Om han skulle göra det då skulle han fatta bättre beslut det är jag säker på.

Det som är mest trist det är att BSKT spelar nästan helt utan energi och desperation i försvarsspelet förutom när Welle och Varytimiadis är inne för då kämpar och sliter i alla fall de. I mina ögon var dessa två klart bäst igår.

Jag frågar mig också varför inte BSKT dubblar Palmblad och Person och tvingar dem att passa ifrån sig så att andra spelare får avsluta anfallen med bollen. Det borde inte vara någon svår taktik att gå igenom i en timeout och att klara av men antagligen anser coacherna att det är helt fel.

Drammeh satte fem av fem trepoängare. Fanns han inte med i gameplanen. Han har skjutit bra från det avståndet om än inte så ofta i alla matcher som jag har sett.

BSKT får aldrig en bättre chans att besegra Södertälje men man lyckades med att missa den chansen och den kommer aldrig igen.

Jag föreslår förresten att sekretariatet i fortsättningen endast spelar musik i stil med Eye of a Tiger eller Jump så kanske vi får se lite mer fart och fighting spirit. BSKT spelar i RAP tempo precis som uppvärmnings musiken och som du vet är det samma långsamma mesiga tempo hela tiden i den musiken.

Förresten BSKT`s uppvärmning var som vanligt sämst tom sämre än domarna som gjorde en hygglig insats i en lättdömd match.

Den hetlevrade och vanligtvis på plan springande Degernäs höll sig inom coachboxen och var dessutom ovanligt lugn. Jag tror det var smart att hålla sig focuserad på coachningen när den behövdes som mest.

Även Gustavsson höll sig cool igår och det var nog bäst med tanke på att Begenecic som visade ut honom i Luleå var huvuddomare i matchen.

När det var 15 minuter kvar till uppkast då var det max 100 personer på läktaren men siffran stannade på ca 400 och det får anses som godkänt med tanke på den basket som BSKT just nu presterar.

Godmiddag