”Tredje gången gillt ” för BSKT ?

Tisdag 14 januari, 2020

BSKT spelar i kväll borta mot Köping. Det kan låta som en omöjlighet att besegra dem med tanke på prestationen senast och Köpings topplacering, men om Larsson i Köping fortsätter att skjuta med fuktigt krut och BSKT kan kontrollera Combs med lite smart zonförsvar (inte samma som alltid please) då kanske kanske.

Köping har vacklat något i de senaste matcherna. I den senaste borta mot Djurgården såg det stundtals mycket virrigt ut men de lyckades vinna trots det pga att Combs fick härja runt den offensiva korgen.

Det är lite trist att se hur Luleå, Jämtland, Södertälje, Köping och Norrköping har resurser och bara tar in nya spelare samtidigt som BSKT inte kan agera och byta ut några som har fått 21 av 36 matcher att bevisa sin kvalitet. Det var ett misstag att inte agera med Odomes och Milligan före den 31 december då provanställningarna gick ut. De har skaffat sig själva bra statistik men de har inte varit bra för lagspelet.

Det kommande spelprogrammet blir stentufft. Det gäller att se till att laget slipper den 10:e platsen och direkt nedflyttning. Förresten finns det något lag som tar steget upp om möjligheten ges ? Kan någon kolla det ?

Jag såg Norrköping mot Jämtland igår kväll. En riktig grismatch med mer knuffar och brottning än det var basket särskilt under korgarna. Domarna hade riktigt svårt att klara jobbet eftersom de inte blåste på allt.

Jämtland har en grym laguppställning just nu och om de får tillbaka Puidet och Nelson då bör de vinna det mesta i fortsättningen.

Som du märker så kommenterar jag numera inte BLD särskilt ofta eftersom jag valde att inte köpa streaming koden när klubbarna själva skulle producera. Jag förstod direkt att då blir det inte bra och så har det blivit, har jag hört från flera håll.

Jag ser A3`s hemmamatcher live och de som går på SVT Play så det blir ganska få mot tidigare år. Det är svårt att då hålla koll på hur lagen spelar och vilka spelare som utmärker sig så därför avstår jag från vidare analyser. De spelare som spelar internationellt i Europa håller jag koll på.

Noterar att Vanloo är på vägtillbaka till Luleå. Jag trodde att de behövde en pointguard i stil med Thomas som spelade där för 2 år sedan (framgångsrik i Olympiakos fn), men de väljer en spelare som är ganska yvig i spelstilen och som hade många TO när hon spelade i Luleå. Vanloo har lite av samma spelstil som Okockyte som fick sparken kan jag tycka.

Såg igår att SVT Play sänder Luleå mot A3 i morgon. Det ser jag fram emot. Frågan är vilken match jag skall välja live eftersom det streamas en mängd bra matcher i morgon kväll.

Produktionen av BLD är som sagt under all kritik. När det gäller BLH så är produktionerna helt ok men jag undrar ibland var de har fiskat upp de som kommenterar. Senast var det ngn som påstod att man kunde spara timeouts från första till andra halvlek.

En kommentator berömde en spelare för en fin defensiv retur som han tog men han såg tydligen inte att anledningen till att han fick den returen var pga att han knuffade bort försvararen precis när han skulle ta bollen.

Kommentatorn borde i stället ha sagt att domaren måste ha blundat eller tittat på bollen. Jag upplevde honom mycket partisk och det förklarar även kommentaren. Det blev en snabb kontring och två enkla poäng för hemmalaget.

I Euroleague eller Eurocup skulle det direkt ha blåsts för foul.

I en match berömde en kommentator hemmalagets spel hela tiden och sade inte ett enda vettigt ord om bortalaget mer än laguppställningen. Men det var kanske för att det var Umeå BSKT som var bortalaget.

Godmiddag