Videobevis utan värde !

Måndag 30 december, 2019

Jag valde att inte dela ut några hårda klappar i år och jag väljer även att avstå från smällkarameller trots att jag har ett flertal på lager.

Jag kan dock inte låta bli att ha en avslutande synpunkt om filmningen av matcher, statistiken och våra grå alt orange matchledare.

Bloggaren Rajacic listade nyligen en massa lag som har försvunnit från Basketligan under de senaste 20 åren men han glömde Umeå Nordics, som spelade i ligan 1998/1999.

Kanske glömde han dem medvetet eftersom Nordics helt överraskande för alla slog hans upphaussade M7Borås i premiären och hade bra resultat i början men……Nordics var en kaxig uppstickare med en mycket kontroversiell boss som hette Mowerare så dem skulle man ta ner på jorden och det lyckades till sist.

Maken till behandling av dem som skulle skipa rättvisa har jag aldrig sett varken förr eller senare.

Det var nog inte så lyckat att Nordics vann premiärmatchen mot M7 Borås för efter det så hade Nordics inte det lätt.

Hemma mot Sundsvall Dragons blev man berövad segern på ett skrämmande sätt (jag har dvd på matchen). Detsamma gäller borta mot Plannja där man ledde med 15 poäng med bara minuter kvar men förlorade (jag har dvd även på den matchen).

Rekordet sattes borta mot Sallen.

Nordics hade bollen och avgörandet i egna händer i slutet av matchen. Man tog det sista skottet som gick i för seger men bollen kom tillbaka upp ur ringen. Slutsignalen gick och Sallen vann.

De som satt på läktaren såg att en Sallen spelare genom att trycka upp handen underifrån igenom ringen hindrade bollen att gå i. Domarna såg ingenting. Jag har sett bildbevis och jag har filmen men……

Vad skall man med filmer och bildbevis till när det ändå inte håller.

Jag tänker på Pitas satta straffkast vid teknisk foul borta mot Wettarna i oktober (88-87). Ingen inverkan på matchens utgång användes för att motivera att det inte blir omspel men det är ju kvalificerat bullshit.

Kan du fatta att det trots filmbevis så står det fortfarande i statistiken att han missade kastet.

Gott Slut & Gott Nytt År

önskar HOOPS