Trist slut för BSKT

Tisdag 31 december, 2019

Efter att ha fått se BSKT spela ut Jämtland med besked den 27:e så blev matchen mot BC Luleå ett antiklimax.

Det var naivt av mig att tro att BSKT skulle kunna rå på BC Luleå i deras hemmakula efter att de ha de blivit utspelade av Köping.

Jag saknade verkligen den grekiske gladiatorn Varytimiadis, som inte kunde spela pga en vadskada. Med honom på plan då hade inte Nordström och Kerney kunnat försvara nära korgen på samma sätt. Nu vägde Williams och Nilsson för lätt där och Odomes spelade som vanligt för långt från korgen.

BC Luleå spelade mycket aggressivt och tvingade BSKT till en mot en spel som lätt kunde stoppas inne i 3 sekunder området. Anfallsspelet blev stillastående och bollrörelsen lika med noll.

I matchinledningen fick BSKT det ena fina skottläget efter det andra men man kunde inte ”träffa havet från båten” den här kvällen.

Jag har svårt att acceptera det eviga bytandet av spelare som gör ett misstag. De spelare som spelar måste få en ärlig chans att komma in i spelet, då kanske lite flow kan dyka upp.

BCL fick som vanligt spela på gränsen i försvar och det blev mer och mer irritation inom BSKT som eskalerade när Milligan i slutet på den andra perioden blev påsprungen så att han flög av banan i en layup situation.

Jag tror att de flesta håller med om att det var för grovt men det gjorde inte domaren och säkringarna gick för coach Gustavsson som självklart måste få reagera. Det gör alla coacher men bara de unga får veterandomarnas onda öga och straffas.

Domare Begenecic hade givetvis helt rätt att enligt regelboken skicka Gustavsson till omklädningsrummet när han kom två meter in på plan och protesterade men med lite fingertoppskänsla så hade det räckt med en teknisk.

Ett trist slut på 2019 för Gustavsson som fick tillbringa resten av matchen i omklädningsrummet med att se matchen på datorn.

Coacherna som fick ta över kunde givetvis inte göra något för att hindra BC Luleå att vinna trots att de inte spelade särskilt bra.

Ingen av BSKT spelarna kom upp i godkänd prestation den här matchen och jag fortsätter med att ifrågasätta flera av de utländska spelarna. Det duger inte med att spela bra i någon enstaka match. Det behövs mer kontinuitet om laget skall kunna undvika de två sista platserna i serien.

Jämtlands seger hemma mot Wettarna efter förlängning var en galen match där spelar flög omkring till höger och vänster vid massor av kollisioner utan avblåsningar. Det är ett under att ingen blev skadad.

Jämtland kunde vinna helt rättvist eftersom de återigen stundtals spelade väldigt bra basket. Nelson klev fram med bra pointguard spel och blev den avgörande faktorn.


Gott Nytt År