Dags för A3 att väcka proffsen och för BSKT att få fart på svettkörtlarna innan matchstart.

Måndag 16 december, 2019

Jag studerade som vanligt BSKT`s uppvärmning inför den viktiga matchen mot Wettarna noga. De få gånger som BSKT har blivit fuktiga i pannan under uppvärmningen då har de startat hyfsat, som senast mot Borås.

Den värmningen som genomfördes i fredags var den sämsta i år. Ingen av starterna kan ha varit uppvärmd för 100% arbetsinsats.

Redan före uppkast sade jag till BSKT sportchefen att detta kommer att starta riktigt illa och så blev det. Laget hängde inte alls med i svängarna när Wettarna satta fart och vi hade 4 – 18 på tavlan efter några ynka minuter.

Jag grundade det på att jag samtidigt studerade gästernas uppvärmning som genomfördes på ett professionellt sätt under en hel timme. Wettarna hade med sig en person som höll i alla övningarna, som på slutet även innehöll knäkontrollövningar. De fem som startade var svettiga och redo.

Wettarna var i mina ögon överlägsna. Spelade enklare och snabbare än BSKT, de sköt bättre och framförallt i rätt ögonblick. Hermansson suverän. Sabin kunde gå för halv maskin och kunde faktiskt vila en hel del i andra halvlek. Rönnqvist har vuxit som playmaker hos Wettarna och var riktigt bra. Engström var dock fortfarande lika svag som senast han dök upp i BLH. Bollen ser tung ut i jättens händer.

Wettarna satta press på BSKT´s playmakers över hela banan vilket gav önskad effekt. Varken Presutti eller Milligan passade snabbt fram bollen utan dribblade upp den långsamt. Det hade ofta gått 10-12 sekunder innan man kom igång med sitt strukturerade anfall, det blev stressigt och då blir det för ofta en konstig avslutning ”ofta i fel händer”.

Min teori är att BSKT spelar så strukturerat att de inte klarar av att improvisera när motståndarna tvingar dem att göra det. Jag kanske har fel. Jag kanske inte fattar någonting alls.

BSKT publiksiffran lite bättre än senast men inte 498 som sades. Många kommer knappast igen efter den svaga prestationen. Williams och Odomes många dunkar genererar ingen publik, det gör fighting spirit och segrar.

Kämpaglöden har en tendens att minska i takt med förluster så i min värld så är det peppning och lite lite stolthet som nu måste fram inför de kommande matcherna. Min åsikt är att taktiken just nu inte är det viktigaste utan alla måste komma samman och bestämma sig för att jobba hårt och satsa allt i den kommande matchen mot Nässjö borta.

A3 hade futtiga 91 personer på matchen mot Visby plus 20 spelare/ledare och domare men det är lätt att förstå för kvaliteten på spelet har inte varit bra under hösten. Artisten Brown gjorde sina första poäng efter 25 minuter och stannade på sju.

Det är fullständigt obegripligt att ingen ställer högre krav på Brown. Hon och flera av de övriga proffsen går på halvfart i match efter match i BLD och det vill inte publiken se så därför blir åskådarna färre hela tiden. Det är i alla fall min åsikt.

Jag tror att det bara är Pelander av proffsen som alltid ger det bästa hon har innanför de vita linjerna men då har hon också finsk sisu. Kanske ger även Ivezic det hon har att komma med.

Drummer, Lawrence och Radocaj har en helt annan nivå om de går på max men det får publiken sällan se.

Nu blir några sura på mig igen och tycker att jag bara ser det negativa, men jag säger vad jag tycker.

Sanningen är den att jag ser en del positivt också såsom att Elvbo, Dellbro, Sandberg & Jansson-Udekwu får speltid, för det skall de ha när de som skall leverera inte gör det. Bänkspelarna ger alltid sitt bästa.

Det kanske är dags att börja bänka proffsen så att de kanske fattar att det inte duger med halvfart.

Proffsen vet att om de inte får starta då sjunker lönen automatiskt när det är dags att förhandla med nästa arbetsgivare.

KFUM Umeås div 2 damer har på en vecka vunnit över Vråken och IKSU borta och i helgen två storsegrar hemma mot obesegrade Luleå Basket (NIU laget) vilket med stor sannolikhet innebär att KFUM får kvala mot basketettan till våren. Kul och vi får hoppas att laget lyckas att ta sig upp till ettan för det behöver vi i Umeå.

Laget har spelat ganska bra de senaste två åren i div 2 men först nu har man ett stabilt spel att falla tillbaka på både mot man man försvar och zonförsvar. Det som har varit det stora lyftet för laget har enligt mig blivit tillskottet av Kristina Jansson Udekwu. I helgen har hon dominerat laget med bra defensiv och stark returtagning samt mycket bra skytte.

Det är svårt att ta innebandy på allvar internationellt än så länge. 26 – 2 till Sverige mot Tyskland i en kvartsfinal i VM är så pinsamt. När jag sedan ser hur spelprogrammet var tillrättalagt för hemma nationen Schweitz där Sverige och Finland fick mötas i semifinal då blir det skrattretande.

Nässjö borta i kväll för BSKT. En vinst skulle betyda mycket så vi håller tummarna att coacherna peppar igång laget och ser till att spelarna är svettiga och redo när kulan åker upp i luften.

Godmiddag