Försvaret läckte och krutet var fuktigt för BSKT i Nässjö

Tisdag 17 december, 2019

Nässjö borta är en mardröm för BSKT. Det är en besvärlig resa som påbörjades på morgonen med 06.30 ”stryparen” från Umeå flygplats vilket innebär uppstigning kanske 05.00. Ingen bra start inför en viktig match i BLH men ett måste när man inte har massor av cash i kassan.

Det krävs lite jävlar anamma och focus på uppgiften för att alla skall komma till jobbat kl 19.04. En vinst skulle vara värd mycket och spelarna samt coacher skulle kunna ta några dagars julledigt utan mardrömmar.

Nu blev det tvärt om. En ny kollaps och en jobbig förlust som lägger sordin på julfirandet. BSKT åkte ner under strecket igen och nu är goda råd dyra. Frågan är vem som kommer med de goda råden och om det är någon som lyssnar. HOOPS åsikter lär ingen bry sig om men jag levererar i alla fall några hårda klappar.

Du som läser HOOPS vet att jag har varit kritisk till flera spelare från början. Lawson är inte tillräckligt bra för den svenska BLH skrev jag i september vsb, Odomes är en atlet men för vänsterhänt och för lätt försvarad skrev jag innan han värvades till Umeå vsb.

Milligan hade jag stora förhoppningar på men han lyfter inte laget som en playmaker måste göra så det är dags att avsluta även där. Presutti gillar jag men han är otroligt skadebenägen. Kunde inte delta igår heller så även han sitter löst.

Jag var mycket tveksam till Williams i början men formen är på väg så han håller måttet än så länge. Om han kan bli lite stabilare och sluta att dribbla bollen över hela planen då blir jag glad.

Varytimiadis är ingen scorer men en tung defensiv pusselbit i BSKT. Han borde kunna ta fler returer och bidra med mer men han är heller inte i form ännu.

Kostnaden för att byta ut för svaga spelare är värd att ta för att inte riskera degradering till superettan.

Min hårda julklapp till BSKT är att de faktiskt borde byta ut alla importer och börja spela enklare basket där spelarnas tekniska färdigheter kommer till sin rätt. BSKT behöver tre bra amerikaner (1:a , 3:a och 4:a) och inga fler utlänningar. Dessutom behöver man ett effektivare utnyttjande av Nilsson och övriga truppen då är vi på spåret igen.

Säsongsplanering är något som många underskattar. Jag kan inte fatta varför BSKT fortsätter att träna den här veckan när de har match den 27 december. Spelarna borde ha fått tidig julledigt med sex dagar från idag till den 21:a men därefter träning varje dag utom på julafton. BSKT sysslar med elitidrott.

Jämtland som har match den 21 december och kommer mycket bättre förberedda till matchen den 27:e.

Inte tar bandyklubbarna en vecka ledigt före annandagsbandyn.

Godmiddag