Tinitus efter varje match

Måndag 2 december, 2019

Coach Svensson i Borås hade alla anledning att vara orolig inför matchen eftersom BSKT för första gången i år på hemmaplan var riktigt redo för kamp från minut ett. Om det berodde på att energi killen Varytimiadis var tillbaka och fick starta eller något annat det vet jag inte.

Det var i alla fall en publikmatch med mycket kamp och bra fighting spirit och när slutet närmade sig och de 207 närvarande väntade på genomklappningen kom i stället några snygga anfall och ett litet ryck som räckte till seger. Den fåtaliga publiken lät som 1000 när de vrålade ut segerglädjen.

Milligan var suverän i sista perioden. Äntligen tog han avsluten från distans och där är han en killer. Williams verkar mer och mer närma sig form och Odomes aviga vänsterattacker kan ge mer utdelning om han bara börjar passa bollen när alla styr för att stoppa honom. De blir nog kvar båda två tills vidare. Lawsons vara eller icke vara är nog den stora frågan. Går det att hitta en icke EU spelare till samma slantar som håller högre nivå.

Dawit är på gång mot en riktigt bra fysisk form. Snabbheten finns där igen så när han även kan spela försvar då förtjänar han att få starta som igår. Presutti fick starta i stället för Milligan och det var ett lyckat drag men jag tycker fortfarande att de inte får ut den skytte kvalitén som Presutti har. Han borde ta skotten utifrån med klockan tickande ner i stället för Odomes.

En härlig seger som jag hoppas ger ledarstaben ny energi så att de kan få ut max av det material som man har till sitt förfogande. Nästa match är Köping borta. Hemma torskade BSKT väldigt snopet så jag hoppas att det finns revansch känslor i deras kroppar.

A3 matchen var inte mycket att hurra för eller som Enjebo sade en vanlig arbetsdag. Det som A3 måste tänka på det är att den fåtaliga publiken som kommer till hallen den vill se kamp och prestationer och givetvis vill man se laget vinna. Det är därför man kommer till hallen.

Wettarna hade stora problem med A3:s man man försvar så länge som det var uppskruvat. Gästerna strulade bort boll efter boll och om A3 hade haft lite mer skärpa så kunde man ha ryckt och tagit en betryggande ledning redan i den första halvleken.

Ingen av A3:s startspelare eller # 6-7-8 spelare i rotationen får godkänt av mig för ingen av dem gick på 100%, däremot får både Dellbro och Jansson-Udekwu GK för sina minuter. Edholm hostade hela tiden som hon var på plan så hon borde nog inte ha spelat alls.

Jag var nyfiken på Wettarnas Samantha Cooper. Det har sagts att hon är bäst i ligan. I första halvlek kom hon ingenstans pga A3:s försvarsspel men när A3 tappade intensitet då öste hon i poäng och stannade på 28. Hon är bra men i mina ögon är Drummer mycket bättre även om hon aldrig gör massor av poäng.

A3 hade en hel del problem mot Wettarnas mixande med olika försvarsspel. Man-man, 2-3 zon, box and one, triangel och two hann jag se. Eftersom A3 spelar så strukturerat då blir det stillastående och mycket funderande och riktigt trist basket när man möter den typen av försvar. Jag tror att ett lite friare anfallsspel mot lag som mixar på det här sättet skulle lösa upp knutarna. Kanske har A3 redan det spelet utan att jag kan se det.

Kan inte någon påverka ljudnivån som används under basketmatcherna ? Framförallt är det ljudnivån på speaker micken som är alldeles för högt ställd. Den nivå som används nu är anpassad för fullsatt arena men nu sitter det några hundra själar och då är nivån alldeles för hög. Till nästa match tar jag med hörselskydd. Igår susade det i öronen minst en timme efter matchen.

Jag läser den ena coachen efter den andra som säger att det är roligt att BLD serien är så jämn i år. För det första så är det helt normalt med tanke på att alla lag har 3-6 utländska spelare i laguppställningen däremot tror jag inte att en del coacher som är van att vinna nästan alla matcher tycker att det är särskilt kul att ha börjat förlora i serielunken.

Godmiddag