Lövens framgång innebär publiktapp för BSKT

Lördag 30 november, 2019

I eftermiddag är det dags för BSKT att ta sig an Borås igen. Senast hade man ”knallarna på gaffeln” men släppte till ett par onödiga ryck och det kostade för mycket. Jag tror att coach Svensson i Borås är orolig inför matchen.

Synd att publiktappet har blivit så oerhört stort för både BSKT och A3. Det är en kombination av dåligt spel och svaga resultat men framförallt tror jag faktiskt att det är Björklövens enorma flow som kostar för basketen.

Jag vet att många av dem som går på basket väljer hockey nu i stället när B-löven har blivit A-löv och det kostar dubbelt så mycket att gå på hockey. Man vill helt enkelt se ett vinnande lag och att betala flera hundra i veckan för att se förlorande basketlag det gör man inte.

För både BSKT och A3 finns ingen annan väg än att börja vinna igen om man vill slippa publiksiffror som 109 i torsdags och 307 som BSKT hade senast.

Eftersom Massamba har skrivit på för Jämtland för resten av säsongen då har Jämtarna helt klart fått öppna lädret och det verkar finnas deg.

BC Luleå mot Nässjö var en bedrövlig match helt utan tempo och även utan elegans. Skyttarna kunde inte få i bollen. Dribblarna slarvade bort bollen och de stora killarna lättade inte från golvet. BC Luleå måste ha underskattat motståndet med tanke på den svaga laddningen i matchinledningen. Trots att Nässjö inte spelade bra så var de hela tiden i ledningen.

Som matchen utvecklade sig så var det 50/50 vem som skulle vinna. Det jag reagerar på det är det försvarsspel som BCL fick spela i andra halvlek. De spelar medvetet hårt och grisigt eftersom de vet att domarna bara kommer att ta 25% av det som händer. Titta på matchen och jämför lagens man man försvar. Bilda dig en egen uppfattning.

Tre av landets bästa domare ser mellan fingrarna och låter lagen göra upp och naturligtvis blir det lag, som försöker spela juste en förlorare. Titta om igen på SM finalerna i fjol om du orkar. De lag som fölorar allt måste nog börja kämpa till sista droppen och grisa till sig annars går tåget redan före nyårschampagnen.

Trevlig Helg