Taktik betyder en hel del men inställning och fighting spirit betyder mycket mer.

Torsdag 5 december, 2019

En envis förkylning innebär att jag inte producerar HOOPS som jag brukar och så får det bli tills vidare. Några rader har jag i alla fall lyckats att skrapa ihop under några dagar.

Jag tittade på Alvik mot Telge och jag blev inte imponerad. Jag tycker att båda lagen spelar ganska svagt i förhållande till sina spelartrupper. Mingo och Ahlin verkar vara ur form och med Gustavsson skadad så blir det svårt att vinna. Taylor hade bollen alldeles för mycket i förhållande till hennes skills. Det var bara Taomina och Åström som verkar vara i bra form.

Det är lite svårt att förstå hur Telge kan starta med 0 – 12 och sedan tappa spelet helt. Var det bara flyt kan jag undra och svaret är ja det var flyt.

Alvik började svagt och utan temperament och det kan man inte göra på hemmaplan. Då blir det som det blev. Många lag inbillar sig att när man spelar på hemmaplan så ordnar det sig och slarvar med uppvärmning och inställning. Det håller inte mot ett taggat lag. Telge fick direkt flyt och gjorde 12-0.

Alvik har bra spelare på alla positioner. På pointguard platsen är de lite svagare och det är där som de som vill besegra dem bör sätta in stöten. Kriga ner Stern och Baresso så är mycket vunnet. Då blir det gåbasket med McCarville som guard och då får man kliva upp med en stor dam och pressa henne hårt. Nja så enkelt är det nog inte men HOOPS kan väl få filosofera eller gissa lite till förtret för dem som inte gillar filosoferandee och gissningar.

På tal om flyt så tycker jag att det såg ut som att BC Luleås nya kille Burgett hade lite nybörjartur i sin första match. Vi får kanske se om jag tror fel redan i övermorgon även om motståndet är svagt. Det var i alla fall tur för BCL att han hade flyt för annars hade laget torskat mot Nässjö.

Är det någon som vet vad det var med Rozzell ? Sjuk ? 34 minuter speltid och bara 6 poäng. Det gör han ju om han kastar bollen baklänges från halvplan.

Jag hoppas att BSKT har tagit lärdom av vinst matchen hemma mot Borås i lördags att allt kan hända om man är redo för match. Att vara redo innebär att man är ordentligt uppvärmd, beredd att kämpa och fightas till sista sekunden eller åtminstone så länge som det finns minsta lilla chans till vinst.

I lördags var det första gången i år som jag såg BSKT visa fighting spirit med stort hjärta. Om de gör det borta mot Köping också då kan de vinna den matchen av bara farten men, det krävs lite extra focus för att vinna i Karlberghallen. Publiken sitter nära och är högljudd och ibland otrevlig och mycket partisk. Om BSKT kan hålla focus på matchen och ta fram ett intensivt försvarsspel och kanske 3-4 foul på varje spelare som kliver in på spelplanen då kan det bli vinst.

Köping visade form igår genom att vinna borta mot Södertälje men BSKT var på väg mot samma vinst för en månad sedan innan man slarvade bort segern i slutminuterna. Om ngn BSKT spelare inte är redo för kamp på lördag eftermiddag då kan den lägga sig och vila i Hästens sängen som står nära lagbänken i Karlbergshallen.

A3 hade inget att hämta borta mot Polkowice. 0 – 6 i Euro Cup både i fjol och i år borde vara nok men man vet aldrig med UD/A3. Allt hänger på ambitionerna inför framtiden. Vad jag förstår så är den tidigare bossen på väg bort från dambasketen och i stället mer och mer in i BSKT. Vad det får för konsekvenser för dambasketen i Umeå vet jag inte. Blir det fortsatt satsning eller en ytterligare nedtrppning inför nästa säsong.

Oavsett vad som händer så har det varit fem år med många bra lag och många suveräna spelare som har visat upp sig i Umeås baskethall. Det är få förunnat detta i vårt avlånga land och jag är glad att jag har kunnat se de flesta matcherna.

Jag såg en match i den spanska ACB ligan härom dagen mellan Murcia och Barcelona och kan konstatera att det inte är bara i den svenska ligan som topplagen särbehandlas av domarna. Murcia hade +9 och grepp om matchen med bara 5 minuter kvar. Helt plötsligt började domarna hitta fel på Murcia. Till sist tappade coachen humöret, drog på sig två tekniska och blev utvisad. Då tappade även spelarna humöret, både tekniska och andra foul haglade över laget och laget föll på ett förnedrande sätt med runt tio poäng. Det var en match som de var värda att vinna.

Godmiddag