Brown visade klass i första. BSKT kraschlandade igen

Fredag 1 november, 2019

Det blev dammatch för mig igår och det var riktigt trevligt att se den första halvleken eftersom A3 matchade motståndet riktigt bra. A3 spelade bra försvar och gästerna blev lite darriga och missade bra lägen och tappade bollen på ett oväntat sätt.

I ärlighetens namn skall jag säga att anledningen till att A3 var med i matchen var att Brown visade upp den offensiva kvalitet som hon besitter men som vi alltför sällan får se i den svenska damligan. Jag anser att hon går på halvfart i ligan särskilt i försvar men i dessa eurocup matcher då skyltfönstret är öppet då visar hon upp sin briljans – ibland.

Brown gjorde i princip som hon ville bara hon fick bollen och hon ville och gjorde 18 poäng före paus men bara 6 efter. Efter pausen spelade gästerna tufft mot henne och eftersom hon inte fick ett par screens för att ta sig fri och få bollen så blev det andra spelare som fick avsluta och det gick sämre.

Om Radocaj hade kunnat spela då tror jag att matchen hade kunnat vara jämnare för då hade hon kunnat vara playmaker och Brown hade kunnat dra till sig uppmärksamheten vilket hade skapat utrymme för andra och Radocajs fina skytte.

Lawrence joggade omkring hela matchen. Hon använder inte sin atletism. Vad beror det på ? Är hon skadad och kan inte gå för fullt ? Någon gång då och då blixtrar hon till och då kan ingen stoppa hennes hoppskott eller drive mot korgen.

Pelander gjorde en bra match med sin aviga spelstil men hon hänger inte med i försvar när hon måste spela på en utespelare och hon tar inga skott utifrån. Tyvärr lite för mycket Koop, som jag skrev för en vecka sedan. Drummer riktigt bra igen men tyvärr tog hon några lite dåliga foul och det kostade.

Jag har väldigt svårt att köpa 22 minuter för Edholm nu när en så rutinerad spelare som Modig finns tillgänglig. När skall hon komma igång om hon inte får spela i en match som är över efter 30 minuter. Att ungdomarna från div 2 laget inte får spela är normalt. De har inte mycket att sätta emot med i dessa matcher.

A3 handskades riktigt bra med man man försvar men när de fick möte ett bra zonförsvar med rörliga stora spelare då var matchen över.

Jag har lite svårt att se varför man fortsätter med att spela i internationella cuper där man inte har något att komma med. Om det är så att det finns en sponsor som står för kalaset då kan jag köpa det men om det belastar lagets normala budget då säger jag nej, hur roligt det än är att se så duktiga spelare som Polkowice hade. Stundtals i andra halvlek spelade de bländande basket.

Den kvinnliga huvud domaren från Serbien var matchens stora behållning. Total kontroll och absolut rättvis. Hennes manliga kollegor var riktigt svaga med en hoper felaktiga domslut. Inte ens när den polska coachen stod vid mittlinjen på plan och nästan blev påsprungen av en manlig domare så blev det inte en solklar teknisk foul.

Jag tittade på BSKT:s match i Östersund med ena ögat så det blir ingen personlig analys men BSKT spelade flytbasket när de ryckte till plus 15. Det var vackert. Men en titt i statistiken idag säger 22 assists på Jämtland och 5 på BSKT det förbryllar. Var det BSKT:s gameplan ?

Avslutningen blev inte vacker. Det blev för mycket Odomes. Han hade bara 8p i pausen ”så han måste antagligen förbättra sin statistik” det är min analys och det gick ut över lagspelet. Han kom upp i 20p.

Milligans fem TO vid attacker mot korgen kostade kontringar och poäng. Hur lång tid skall det gå innan även han fattar att man inte kan driva in i mitten när det är mkt folk där. Domarna blåser aldrig i dessa lägen. Coachn kan inte byta uyt honom varje gång han gör samma misstag även om han borde göra det. Det var smärtsamt att beskåda.

Jag har coachat på elitnivå i många år så jag vet hur coachen mår idag – tror jag. Gustavsson kanske är av annat virke och kan borsta av sig torsken. Jag skulle ha mått illa.

Jag undrar hur Milligan, Williams, Odomes och Lawson mår för det är dom som skall få jobbet gjort. Jag undrar även över vilken taktik man hade mot Guinn ? Han hade inte en siffra rätt i första men fick dominera andra halvlek.

Jag avslutade kvällen med Röda Stjärnan, Belgrad mot Khimki, Moskva. En underbar match som Röda vann övertygande trots Khimkis enorma laguppställning.

Trevlig Helg