Vem är hungrigast efter seger i kväll A3 eller BSKT.

Torsdag 31 oktober, 2019

Det blir kanske dambasket i kväll för mig från start i alla fall. Någon har lovat att bjuda mig på matchen.

Jag har sett flera av Polkowices matcher under hösten och de har ett bra lag. Robinson, Bojovic, Conde och Gajda är stabila poänggörare men franska Filip och grekiska landslagsspelaren Spanou är mina favoriter i det laget.

Jag noterade idag på förmiddagsträningen att Radocaj inte deltog. Jag vet inte varför men det vore inte bra för A3 om hon inte kan spela. Noterade även att Elvbo deltar aktivt allt mer och mer och borde vara nära comeback.

Ikväll spelar även BSKT men då borta mot Jämtarna, som lär vara taggade till tusen efter den stora förlusten i Köping då de blev helt utspelade i den första halvleken. Det såg i första halvlek ut ungefär som när Jämtland körde över BSKT i cupmatchen i september.

Om BSKT spelar ”som vanligt” då förlorar man. Om man satsar på lite surprise och lite varierat försvar så att man får lite fart framåt då kan det bli vinst. Om BSKT uppträder på samma sätt som man har gjort i de inledande fem minuterna vid varje hemmamatch då hamnar man på kälken.

I förrgår såg jag BC Luleå gå på pumpen hemma för 3:e matchen i rad. Det tror jag inte har hänt på minst fem sex år. Det kan inte ha varit munter stämning i fikarummet i LEA på onsdagen.

Det var en långsam basketmatch helt i Köpings smak. BC Luleå försökte inte ens driva upp tempot och det förvånar mig mycket. BC Luleå spelade inte försvar över hela banan utan bara aggressivt när Köping närmade sig 3 poängslinjen och det hanterar de flesta lag bra. Man lät faktiskt Köping spela som de ville.

Offensivt såg jag märkliga missar från BC Luleå och Mr Upshure missade bl a fem straffkast i rad. När hände det senast ? Laget är i obalans och kommer till Umeå på tisdag. Skall BSKT kunna stjäla en match av mäktiga BC Luleå igen det är frågan. Hur det än går så bjuder jag Mosesson på fika i halvtid. Jag håller alltid på BC Luleå utom när de spelar mot BSKT Umeå.

Jag såg tacklingar, knuffar i ryggen och kapningar i parti och minut från båda lagen. Någon blåste man foul på men det är förvånansvärt hur mycket som får passera utan åtgärd. Är det verkligen så att dessa s.k toppdomare inte ser vad som händer ? Nordström hade t ex två armbågar mot en Köpingspelare när han drev mot korgen i matchslutet som resulterade i Köping foul. Helt ofattbart kan jag tycka och det gör nog även den partiska hemmapubliken.

Min åsikt är att det hårde ojusta spelet som tillåts i den svenska BLH är anledningen till att så många spelare blir skadade på herrsidan.

Det har blivit klart bättre i BLD under de senaste 2 åren allt eftersom nya domare har börjat att döma. Min känsla är att skadorna har minskat rejält. De nya domarna följer regelboken riktigt bra och har pga det fått spelarna att inse att de inte kan köra med tjuvknep längre vilket innebär att spelare är lite återhållsamma.

Jag har inte sett en enda knuff i ryggen vid layup situation på minst ett år och det måste bero på att det omedelbart blir osportslig foul.

Jag tror att BC Luleå ganska snart byter ut Smith mot en allround power forward och dessutom handlar man in en litauisk skytt som kan hjälpa Rozzell med poänggörandet.

Igår kväll såg jag Bayern Munchen mot Real Madrid i Euroleague. Titta på den matchen om du har tid. Den finns säkert på youtube redan idag. Den är värd 1½ timme.

Dynamo Kursk damerna åkte på en torsk mot BLMA med 76 – 64 på bortaplan trots att Kursk har Xargay, Prints, Vidmer, Bonner, Baric. BLMA har Williams, Mavunga och Whitcomb 63 p tillsammans och det räcker långt. Lundqvist fick 8 minuter men det blev inga poäng. BLMA nykomlingen överraskar och leder gruppen efter tre omgångar.

Godmiddag