Houdini heter Sabin

Tisdag 29 oktober, 2019

Jag har varit och är väldigt tveksam till några av BSKT´s utländska nyförvärv för året här i HOOPS ända sedan mitten av september och jag är det fortfarande. Den enda som har motsvarat förväntningarna enligt mitt sätt att se är Milligan.

BSKT har bara gjort sex matcher och har 2 vinster och 4 förluster. Bland annat två singel förluster som ”borde ha varit vinster”. Resultatet är ok so far. Om man lyckas besegra Jämtland borta på torsdag då är resultatet godkänt och provspel perioden fortsätter för de utländska spelarna. Jag tycker att ett par inte har visat tillräckligt för att få vara kvar efter match 12 i slutet på november om inte formen infinner sig.

A3 varvar högt och lågt. Jag har inte sett så mkt av A3 i år så mina kommentarer blir därefter. På måndag kommer Telge på besök och då kanske med Mingo som är en av mina favoritspelare. En suverän guard som kan lyfta Telge ett snäpp till. När Bengtsson hade henne i laget senast då skulle hon ha bollen hela tiden och det blev inte bra för laget även om hon är suverän och kan göra poäng ur alla lägen. Kanske ser jag andra halvlek på måndag. Torsdagens Eurocup match hoppar jag nog över pga Euroleague basket på Viasat. Mitt intresse för A3 och damernas Eurocup har svalnat.

Ser i måndagens NSD.se att Okockyte pekas ut som ”en felande länk” av krönikören. Jag anser att det är användandet av den länken som är fel. Efter spel i BLD med UD måste hennes spel och kapacitet vara välkänd. Hon är en attackspelare på ”open court” men när man spelar så ”tjockt” som Luleå gör då finns det inget utrymme för hennes attacker. Då måste hon spela ”som en vanlig guard” och det klarar hon av bara hon får klara direktiv vad hon skall göra. Defensivt har hon en tuff stil som inte är lätt att förändra för en coach som bara är ett år äldre än spelaren och spelaren till skillnad från coachen har stor erfarenhet från internationella matcher och A-landslaget.

Nässjö var värda en vinst igår mot Wettarna men wettarna har en wettvilling till skytt i Sabin som satta 7 av 10 treor och totalt 34 poäng. Några av dem var helt sanslösa. Jag har inte sett en sådan lirare i ligan sedan Krayem när han var som bäst.

Jag lägger inte så mycket tid på NBA men jag kunde inte undvika att halka in på Oklahoma vs GSW i söndags och jag kommer fram till att Curry verkar vara NBA´s omslagspojke men magin finns inte där längre.

Godmiddag