I kväll blir det Jerebko i stället för Sporthallen

Torsdag 17 oktober, 2019

I kväll är det Euro Cup i baskethallen i Umeå med ett turkiskt lag på besök. Frågan är om det kommer någon publik alls till matchen med tanke på vad som händer i det det landet. Det är mycket tveksamt även för en basketälskare som mig om jag skall gå och se matchen med tanke på Erdogans anfallskrig i Syrien. Jag säger inget om turkarna försvarar sina gränser men att gå över gränsen och anfalla Syrien är att gå över gränsen.

När jag idag hörde Trump säga att ”låt dem kriga bara vi slipper vara där, för det har de ju gjort i tusen år” då fattar alla vilken människa han är.

Tittade tre minuter på turkarnas förmiddagsträning idag. 10 spelare och 13 manliga ledare det säger det mesta. Har alla spelare en livvakt eller………

Nästa vecka har A3 bortamatch bara 25 mil fågelvägen från den Syriska gränsen där strider pågår. Kommer A3 verkligen att spela den matchen.

Och så till något helt annat.

Det var skönt för BSKT att vinna mot Djurgården men jag tror att man går för långt när man börjar prata om att man har det bästa laget någonsin och att man kan vinna mot vem som helst i årets serie.

BSKT har svårt med lag som spelar snabbt och därför kommer man att försöka dra ner tempot mot de lagen (Jämtland, BC Luleå, Borås). Jag tycker att de borde försöka pressa dem och variera försvaret ännu mer än senast. Då kan man störa dem.

BSKT borde kunna vinna mot Wettarna i morgon men då måste alla de utländska proffsen prestera på sin bästa nivå. Milligan och Presutti måste undvika naiva foul och skjuta ut ljusen i gamla Huskvarna Sporthall som ser exakt likadan ut som den gjorde när jag var där för första gången 1988. Dom borde åtminstone kunna byta bort de takhängda korgarna till mobila som Södertälje äntligen har gjort.

TTT Riga förlorade hemma mot ett starkt USK Prag. Riga åär inte alls lika bra som i fjol och de får nog räkna med en mängd förluster i år. Jag avstår från att följa dem resten av säsongen pga att laget är för svagt. Drammeh fick 31 minuter och 13 poäng och klarade sig från stegfel, Melnika som var i UD för 2 år sedan var riktigt svag.

Jag kommer med en personlig analys när alla lag har spelat sin premiär. Det har skett mycket stora förändringar i alla lag så maktförhållandena är förändrade.

Jag väljer CSKA Moskva mot Khimki i Euroleague i kväll i stället. 

Godmiddag