BSKT var redo. Inte vackert men vinst. Barton vinner inte i Umeå.

Onsdag 16 oktober, 2019

Man kunde nästan höra bördorna falla från axlarna från BSKT:s alla styrelsemedlemmar och övriga i ledningen när segern mot Djurgården var bärgad. Det var verkligen en ödesmatch som man lyckades vinna. Charles Barton har vunnit med damlag i Umeå men fortfarande inte med något herrlag.

Djurgården kom till Umeå utan Ramstedt och det påverkade givetvis gästernas spel negativt men man satsade i alla fall på att försöka göra poäng nära korgen och det fungerade sådär. Skyttet utifrån var svagt. Jag trodde att BSKT skulle avgöra matchen redan i första rundan för man var starkare än DIF även om det gick ganska trögt.

BSKT testade att pressa högt och det var roligt att se, men tyvärr var det för stort avstånd mellan lagdelarna och DIF straffade BSKT ganska enkelt. BSKT:s zonförsvar var bra från början men efter ett tag hade DIF anpassat sig mot 2-3 och dödade den. Jag hade hoppats på en 3-2 eller en 1-3-1 zon efter det men icke.

Det som avgjorde matchen var BSKT:s överlägset bäste spelare enligt mig nämligen Milligan. När han i andra halvlek började lira och skjuta då lyfte BSKT direkt och DIF hade inget motmedel. Milligan hade en märklig start i matchen med samma misstag som mot Södertälje och fick återigen nöta bänk. Tyvärr alldeles för länge. Killen kan spela basket och han spelar briljant försvar dessutom.

Williams klarade sig från en snabb exit genom att prestera i den fjärde matchen. Förhoppningsvis presterar han liknande i kommande matcher för kapacitet finns det. Lawson har 17+11 poäng hemma men bara 7+2 borta, det måste han fixa och dessutom måste han börja spela tuffare och bättre försvar om han skall bli kvar efter provanställningen.

Odomes vänsterhand fungerar fortfarande hyfsat även om DIF styrde honom extremt till höger. Presutti inte lika bra framåt som senast och defensivt hamnade han ofta mot stora killar och då hade han inte en chans. Nilsson blixtrade till ett par minuter och det räckte för att ge 10 poäng, men han spelar svagt defensivt och verkar inte på hugget. Leth och Johansson bra skytteprestationer.

17 poäng upp med 1.50 kvar då var det kört och jag kunde höra de djupa suckarna och oken falla.

Redan i övermorgon fredag Wettarna borta. En riktigt svår bortamatch mot ett lag som verkar ha flyt just nu eftersom de tom vinner matcher som de inte har vunnit (det borde ha blivit omspel)

Uppkast efter hållen boll har gjort comeback men hittills bara i herrarnas Euroleague. Man har bedömt att det är det mest rättvisa att lagen skall ha en möjlighet att tävla om en hållen boll. Jag tycker att det är vettigt.

Har även hört men inte läst att reklamdekaler inte längre tillåts innanför 3 poängslinjen i Euroleague pga den stora skaderisken. Målad reklam som ligger under det lackade golvet är ok. Klokt beslut som vi borde ta här i Sverige också. Dekalerna kan få finnas utanför sidlinjerna på baslinjen och sidan.

I kväll ocjh i morgon är det full omgång i Euroleague för herrar. Maccabi Tel aviv har varit ett looser lag i många år men de kan bli att räkna med i år sedan man signat guarderna Wouters och Wilbekin. Det är två tekniska spelare med bra skott och floater attack. Det var mycket nära att Maccabi snodde en vinst borta mot Real Madrid senast med guarderna som härförare men J C Carrol räddade Real med en lång trea med två sekunder kvar till 86-85. Taylor spelade näst mest i laget 23:38. Sex poäng och sex returer blev facit.

Efter två omgångar är CSKA, Real, Khimki, Barca och överraskningen och nykomlingen Villeurbanne med Tony Parker som delägare obesegrade. Fenerbache brukar ligga i topp men har nu 0 – 2 och har hamnat i botten. Har coach Obradovic tappat sin magi ?

Det är premiär för damerna Euroleague i kväll. TTT Riga börjar hemma mot USK Prag. Binta Drammeh har gått till TTTR så det blir kul att följa hur det går för henne och om hon klarar sig utan avblåsningar på sina stegfel.

Godmiddag