A3:s center skadad-Tabbe av Mathieu

Måndag 26 augusti, 2019

Jag vet inte vad som har hänt med Pelander men när jag tittade in i baskethallen genom läktarfönstret på A3:s söndagsträning så noterade jag att hennes högra arm var gipsad från knogarna och upp till armbågen. Jag har haft en fraktur i mellanhanden och då fick jag samma gipspaket så risken är stor att Pelander är ur spel ett par månader. Trist för henne men katastrof för A3, som genast måste skaffa sig en ersättare.

20 dagar kvar till A3:s premiär och det blir bortamatch mot Uppsala A eller B, i den återuppväckta Svenska Cupen. Jag har svårt att förstå vitsen med den cupen eftersom skillnaden mellan topp och botten är alldeles för stor. Uppsala med 0 eller 1 kanske 2 amerikanskor och A3 med fem utländskor kan bara sluta på ett sätt. Det kostar mer än det smakar och det smakar surt för elitlagen. De som säger positiva saker om Cupen dem synar jag.

Jag har svårt att se att Högsbo skall kunna upprepa fjolårets succé nu när Hyder och Grey är borta. De var som X och Y i deras lag trots Johansson och såg till att laget kunde vinna väldigt många matcher. Eos får också svårt att hänga med på samma sätt som i fjol och detsamma gäller Uppsala. Mark har fått in coach Leras som var i Visby och gjorde underverk med det laget. Kanske kan han slipa till även Mark.

Rankingen just nu är för mig Luleå i topp. A3 hänger med men Telge vill utmana liksom Alvik, Norrköping och Wetterbygden. Visby verkar ha resurser att köpa in en rad spelare men frågan är om de träffar rätt i år. Visby spelade hyfsat i fjol i slutet på säsongen men deras guardsida var för svag.

BLH är en legionärsliga med 3-4-5-6 utländska spelare i lagen så det är riktigt svårt att veta hur det förhåller sig med styrkeförhållandena. Södertälje blir bra det vet alla. Rajacic som skriver i Borås Tidning är helt säker på att Borås vinner guldet i år. I Jämtland är målsättningen helt klart final och att BC Luleå är ute efter guldet står också helt klart.

Jag tror att årets BLH blir den bästa någonsin där de nya lagen BSKT, Wetterbygden, Köping tar nya skalper. Nässjö satsade hårt i fjol och lyckades ganska bra och de satsar även i år. Norrköping har köpt ihop ett nytt lag så vi får se vad det blir av det. Djurgården är en stark nykomling som utmanar rejält. En ranking av lagen tycker jag är omöjlig i dagsläget.

Tänk som det kan gå. Mathieu som spelade i Umeå i fjol hade ett 1+1 kontrakt och skulle ha varit kvar även i år med förhöjd lön år två. Agenten ville få loss honom så att båda kunde få tjäna större slantar. BSKT släppte honom för att undvika en process och nu visar det sig att killen sitter hemma i USA utan något kontrakt.

Läser i op.se om att ytterligare en av landets kvinnliga ”framtidsspelare” i stället för att spela i BLD med Luleå eller Telge väljer spel i andra divisionen i Spanien. De väljer knappast lägre divisioner pga att de får bättre villkor utan de väljer i stället garanterade minuter och sol och bad och äventyr. Många i XYZ generationen tänker i första hand på sig själv och de får de givetvis göra om de vill. Om jag var sportchef då skulle jag aldrig i framtiden signa en spelare som gör ett sådant val.

Lev väl