Är Milligan fågel eller fisk ?

Onsdag 28 augusti, 2019

A3 hade funderingar på att stärka guardsidan men med Pelanders skada ändrar man strategin och försöker snabbt fylla luckan efter finskan. Om det är en fraktur i mellanhanden då är det fråga om lång rehab innan handen fungerar bra. Hon blir i bästa fall spelklar till den första Eurocup matchen den 17 oktober.

A3 ägnade sig åt forsränning igår kväll som teambuilding men av bilder i media att döma hade de inte lämnat mobiltelefonerna hemma.

Jag noterade att samtidigt som damlaget var ute i busken och hade teambuilding satt A3 ”bossen” på läktaren på herrlagets träning med BSKT bossen. Det sänder i alla fall signaler till mig om att någonting är på gång.

BSKT:s måndagsträning var intressant. För första gången fick jag se den nya pointguarden Milligan fysiskt live och det såg stabilt och bra ut. Han är en riktig pg. BSKT kommer att vara vassare i år den saken är helt klar. Om man sedan träffar rätt med den sista spelaren då blir det en bra säsong.

Jag säger inte att laget kommer att placera sig högre upp i tabellen eftersom ALLA lag satsar mer i år och konkurrensen bara ökar men om BSKT får slippa skador då kommer laget att dra mer publik i år den saken är helt klar.

På onsdagens kvällsträning deltog inte Milligan. Han hade ”känning i ett knä” vad det nu innebär. Jag hoppas att det inte är det som är förklaringen till varför han har blivit så kortvarig i flera tidigare klubbar. BSKT måste agera snabbt. Har han ngn gammal skada som gör sig påmind direkt när han tränar hårt då är det omedelbar exit även om han är bra. Agenten borde få stå för hemresan.

Ser i nsd.se att Upshur har landat i Luleå. Han ser ut att ha lagt på sig några kilon. Vi får snart se om det är bra eller dåliga kilon. Det blev ingen jetlag anpassning i Luleå utan träning redan samma kväll. Det gillar jag.

FIBA levererade igår en färsk ranking inför VM starten på lördag och den ser ut som följer: USA, Spanien, Argentina, Serbien. Australien som nyligen slog USA ligger bara på 11 plats, Italien på 13:e och Turkiet på 17:e. Sverige håller en anständig 54:e plats men Finland mycket bättre än Sverige på plats 21.

Viasat sänder på lördag 10.20 matchen Ryssland – Nigeria. Ingen höjdare men jag tar den eftersom Dahlborn och Karlsson är kommentatorer. På söndag 14.20 sänder Viasat Tjeckien – USA och det lär knappast finnas någon som ger Tjeckerna en chans men du skall veta att Tjeckerna är laddade eftersom de för första gången deltar i FIBA:s VM i moderna tid. Du skall också veta att USA bara har vunnit 5 av 17 VM turneringar. Det är i OS som USA alltid brukar dominera.

Det finns fler intressanta matcher på söndag såsom redan 09.30 Kanada – Australien, 10.30 Turkiet – Japan, 14.00 Grekland – Montenegro och 14.30 Frankrike – Tyskland.

Det är omöjligt att följa alla live så det blir till att kolla i efterhand på ett flertal matcher. Är du redo för en tuff tid ? För oss basketälskare är det underbart men för omgivningen ganska påfrestande.

Lev väl