Fredag 24 maj, 2019

När vi har träning i Umeå Energi Arena Vatten/Gammliahallan så är det ganska vanligt att vi får lov att träna med ganska dålig belysning. Det finns vad jag förstår olika alternativ: Skolbelysning, träningsbelysning, matchbelysning samt TV belysning. Det är ganska vanligt att de flesta lagen får träna med skol eller träningsbelysning som båda avviker mycket från den man får vid match.

Igår var det återigen ganska mörkt och dystert i hallen på förmiddagsträningen. Kanske är det automatiskt skolbelysning och man måste säga till för att få belysning som är bättre. Vem orkar tjata om det ? Inte BSKT, knappast A3 och definitivt inte jag heller längre. Det är sådant som borde fungera automatiskt i hallen.

Jag har svårt att köpa anledningen till att vi inte får träna med bättre belysning med tanke på att fotbollslagen som tränar ute på SOL arena i dagsljus får full belysning från alla fyra halogen stolparna med full effekt på eftermiddags och kvällsträningen. Det måste kosta skjortan i jämförelse med belysningen i baskethallen.

Det rimmar illa att snåla inomhus men brassa på utomhus. Inte behöver fotbollslagen någon belysning alls utomhus sommartid då solen går ner senare och senare särskilt under våromgången och under sommaren.

Kan det vara så galet att det finns en regel som säger att när lag i förbundsserier tränar skall belysningen vara på ?

Inte dök Saleman eller Nilsson upp och inte heller Eliasson eller Frank i går kväll på det sista tryout passet. Det blev inte riktigt mätbar tävling kan jag tycka så jag åkte hem efter 45 minuter. Om jag vore ansvarig då skulle ingen av besökarna få ett förslag till kontrakt. Ingen platsar i en BLH förstafemma och det är det som BSKT måste få tag i inför hösten sedan kan man fylla på truppen.

Nässjö visar att de har tänkt fortsätta att utmana på allvar även kommande säsong. Att plocka Daniel Johansson från Jämtarna är en tuff värvning, som kanske ingen har vågat sig på eftersom pappa Johansson är sportchef i Jämtland. Lite prestigeförlust tycker jag att det är för Jämtland och Gehrke verkar (op.se) ha blivit överraskad av beslutet.

Vilket superfjasko för hockeylandslaget. Efter två raka guld verkar de ha fått hybris och ville göra något som aldrig har gjorts tidigare nämligen vinna tre raka. De tog in hela 21 NHL proffs i laget. Igår gjorde Suomi en s.k Vitryssland och slog ut det stolta Tre Kronor i kvarten med hungriga, motiverade ”amatörer” från den inhemska liga. Snacka om antiklimax för SVT:s storsatsning på VM

Godmiddag