Torsdag 16 maj, 2019

”Vi gillar inte när Stockholmare kommer och säger till oss vad vi inte får göra” säger Luleås hockeydamers supporterklubb ledare. Jag kan förstå honom men om det finns regler som gäller då är det de som skall följas. Luleåsupportergruppen följde inte reglerna och då kostar det 25000 kr i böter från hockeyförbundet.

Den senast helgen då DM spelades kom IKSU herrbasket med en spelare som inte var registrerad hos dem. De hade dessutom inte begärt att få dispens. När VBDF informerade dem om vad som gäller fick man svaret ”hur motiverar ni detta”.

Man blir ibland väldigt förvånad. Det finns ett regelverk som gäller och alla som sysslar med åtminstone seniorbasket borde veta vad som gäller alltså att en spelare som är registrerad för en förning inte får spela tävlingsmatch för annan förening. Det borde inte behöva motiveras.

Det mesta går att lösa med lite kommunikation och smidighet bara viljan finns där. Ingenting kan tas för givet. Föreningen som en spelare representerar har ett försäkringsansvar. Spelaren beviljades dispens innan matchstart av VBDF eftersom BSKT coachen godkände den tillfälliga övergången och allt var frid och fröjd.

Ungdomssidan i Norrköping är stark med många skickliga och entusiastiska ledare och de fick som de ville. Det blir ingen försäljning av arenan för att finansiera herrligalagets minusresultat. Det är bara att hoppas att det inte innebär konkurs för den anrika föreningen.

Många frågar sig hur det har uppstått. Jag har fått berättat för mig att man spenderade alldeles för mycket pengar på spelare men att sportchefen hade fått klartecken till de satsningarna från ledningen.

Jag tycker att det är ganska lätt att räkna ut att spelare som Kjellbom och Lindqvist är mycket dyra med sina 12 månaders kontrakt. De skulle aldrig fortsätta att spela upp i 40 årsåldern om det inte skulle röra sig om pengar som de tom har svårt att tjäna på ett ordinarie arbete.

Jag tippar att de två båda kostar runt 2 miljoner/säsong med alla avgifter betalda. Övriga truppen ryms säkert inom ramen för lika mycket. Coachen ligger troligtvis i samma nivå som Kjellbom.

Laget verkar ha haft gott om pengar. När de t ex spelade i Umeå senast kom de med flyg redan dagen före och tränade i hallen både kvällen före och på morgonen. Trots att det var mitt i veckan blev det två nätter på hotell med mat och allt. Det kostar.

Lagets publiksnitt har varit mycket lågt vilket innebär att hemmamatcherna inte har genererat några större inkomster utan det har förmodligen bara gått jämnt upp.

Jag har inte läst något om Norrköping har skulder till skatteverket eller kronofogden. Eftersom de har fått klartecken till fortsatt spel i BLH så har de inte skulder till Basketbollförbunden (SBBF och Distriktet)

Nyström som tidigare pratade om att utlandsspel var prio ett skrev snabbt på för Luleå Basket. Tänk om Sandbergs skulle lyckas få dit Johansson också då skulle luckan efter Barthold var fylld. I nsd.se spekulerar man om att han tar med sig Hyder. Det skulle förvåna mig. Hennes formkurva pekar inte uppåt längre. Med Nyström och Johansson behöver man några riktigt bra skyttar och ett par bra amerikanska guards sedan är det bara att fylla på bänken.

Det har ryktats om att Frank Alm är på väg tillbaka som headcoach för Mark men i helgen fick jag höra att det kanske blir Leras som i år har varit i Norrort och året innan i Visby ?

Den spanska ACB ligan är fortfarande inne i gruppspelet. Jag tittade i förrgår på en match från den 31:a omgången mellan Barcelona och Valencia. En härlig match med fint spel och bra rent försvar utan tjuvknep. Domarna var som vanligt suveräna och tog omedelbart dåliga screens, offensiv foul och hård handchecking.

Hockey, hockey och återigen lokal hockey i lokaltidningarna och så innebandy och så fotboll och hockey igen. Jag tror att jag pausar även vk.se under resten av våren och sommaren. Algoritmerna tar död på intresset.

Måste säga att Roger Rönnberg imponerar som expert i SVT under hockey VM. Han förklarar så att jag förstår trots att jag inte förstår mig särskilt bra på hockey. Det som inte imponerar än så länge det är det svenska laget.

Godmiddag