Fredag 17 maj, 2019

Att Nordström hamnade i BC Luleå var bara väntat. Ingen annan har samma resurser som BC Luleå nu när Norrköping är på obestånd. Jag skrev för en tid sedan att han kanske hamnar i Djurgården och slipper flytta men ett bra kontrakt till den klubb som har landets mesta traditioner det tackar man inte nej till. Blir intressant att se hur han passar in i Öqvists snabba basket. Nordström inte är känd för att vara en panter, men det är inte Massamba heller och det gick hyfsat i BC Luleå.

Det är bara att konstatera att bossen Mosesson har gjort det igen. Snart kommer säkert besked om att han får tillbaka energispelaren Upshur, däremot nobbar han Rozzell som har blivit för dyr. Jag tror att Rönnqvist får rejäl löneförhöjning och flyttar hem och Anderson stannar givetvis i Luleå minst ett år till där han nu har sina rötter. Europaproffs kommer han att bli så småningom.

Du som läser HOOPS regelbundet vet att jag inte är särskilt förtjust i Nordström. Jag tycker inte att han är så bra som alla superlativer som skrivs. Hans höga poäng och returtagnings snitt det kan många komma upp i om de får samma antal minuter och ansvar som han har fått i ett sämre lag. I ett mer kvalificerat kollektiv får han räkna med avsevärt mindre minuter och även lägre snitt i det mesta.

Kausaite måste vara en bra och tänkbar lösning för Högsbo nu när hon lämnar Norrköping eller inser Alvik att de gjorde ett misstag när de inte behöll henne. Jag tycker att Alvik spelade bättre basket med henne vid rodret.

Jag gillar inte när en styrelse som Norrköping Dolphins avgår vid ett sittande årsmöte. Det är verkligen inte att ta ansvar för sin förening. Man tar inte upp kampen utan man tar i stället till flykten för att slippa problemet.

Strongt av Egnell att sitta kvar i styrelsen och ta ansvar för det som har hänt i föreningen. Han förespråkar dessutom jämställdhet mellan elitlagen och det är riktigt starkt av honom att stå för det.

De som har varit i styrelsen bör alltid ta ansvar för det som de har varit med om att besluta annars kan man inte få ansvarsfrihet vid bokslutet. Att bara säga bye bye och lämna går ju inte numera. Styrelsemedlemmarna är ekonomiskt ansvariga för föreningens verksamhet.

Det blir knappast någon konkurs i Norrköping men många spelare borde vara intresserade av en tryggare tillvaro så jag misstänker att ligaklubbarna har ringt ett flertal spelare redan.

Jag skulle ringa Schuberg direkt om jag var ansvarig och kolla om det finns någon öppning. Solnakillarna Dawit & Schuberg kanske skulle vara sugna på en flytt och större ansvar. En svensk etta och en svensk trea båda med bra skott skulle sitta fint i BSKT truppen.

Hör att det kommer väldigt unga spelare på BSKT:s tryout. Bl a 2 unga greker. Det kanske kan vara ok bara de inte kostar något, men jag skulle föredra att BSKT satsar på de unga spelare som finns i stan i stället. Botold, Lindblom borde vara givna i truppen även om de är unga, liksom Haskell som efter sin långa rehab har dominerat efter jul i många matcher.

Min åsikt är den att BSKT måste skynda långsamt. Att t ex sikta mot semifinal är alldeles för högt och kan sluta med både ekonomiskt och sportsligt fjasko.

I kväll kl 18.00 är det uppkast i Baskonia i Norra Spanien. Semifinal ett i Euroleague spelas mellan Fenerbache och Efes båda lagen från Turkiet. I den andra semifinalen kl 21.00 möter Real Madrid lika klassiska CSKA Moskva. Jag tippar att det blir Real mot Fenerbache i final men alla lagen är bra och dagsformen avgör. Final och bronsmatch på söndag.

Varför spelar vi inte bronsmatcher i Sverige ? I Finland gör man det både i basket och inom hockeyn. Bara en match och det lag som hade bäst placering i grundserien får hemmaplan.

Godmiddag